• Haberler
  • Dünya
  • Mark Zuckerberg-Elon Musk dövüşünde yer, İtalya hükümetinden!

Mark Zuckerberg-Elon Musk dövüşünde yer, İtalya hükümetinden!

fotoğraf:NTV İki teknoloji dehası ve iş adamı olan Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasında bir şakayla...

fotoğraf:NTV

İki teknoloji dehası ve iş adamı olan Mark Zuckerberg ve Elon Musk arasında bir şakayla başlayan ‘kafes dövüşü’ planı, ciddiye bindi.

Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter üzerinden Zuckerberg’e, şaka amaçlı olarak kafes dövüşünde meydan okumuş, Zuckerberg de “konum at” cevabını vermişti.

Musk da meydan okumaya karşı kendisine verilen bu karşılığa cevaben, “Octagon, Ultimate Fighting Championship (UFC) maçlarında kullanılan ring. UFC’nin merkezi Las Vegas.” demişti.

İtalya hükümeti, iki dehanın arasında “Gladyatörlere yakışır bir dövüş” için Kolezyum’u ayırmayı teklif etti.

TMZ’nin haberine göre, tarihte gladyatörlerin birbirleriyle dövüştüğü muazzam ve dev bir amfi tiyatro olan Kolezyum’da, bu dövüşün gerçekleşmesi için İtalya Kültür Bakanı, Mark Zuckerberg’e ulaştı. Haberde aktarılanlara göre Zuckerberg ve Musk, teklife sıcak yaklaştı.

Dünya’nın en bilindik turistik kalıntılarından olan ve 2007 yılında dünyanın 7 harikasından biri seçilen Kolezyum, bugünkü harap haliyle bile on binlerce kişiyi ağırlama kapasitesine sahip. Yine de kanlı gladyatör dövüşleri ile meşhur amfi tiyatroda asırlardır büyük bir etkinlik düzenlenmiş bulunmuyor. 2003 yılında düzenlenen Paul McCartney konseri dışındaki etkinlikler Kolezyum’un içinde değil, yakınlarında gerçekleşti.

Kafes dövüşü planının gerçekleşmesi halinde dövüşün Kolezyum’un ortasında mı yoksa dışında mı yapılacağı henüz belirsiz.

Elon Musk bugün 51 yaşındayken Mark Zuckerberg ise 39 yaşında bulunuyor. Meta’nın sahibi Zuckerberg’in bir dövüş sanatı geçmişi olsa da boyu ve kilosu, Musk’ı tehlikeli bir rakip yapıyor.

Musk’ın 1.87 boyu ve 85 kilosuna karşı Mark Zuckerberg, 1.71’lik boya ve 70’ten daha az kiloya sahip. Bunun yanı sıra Zuckerberg’in, ciddi bir Jiu Jitsu eğitimi bulunuyor. Zuckerberg, geçen ay katıldığı ilk Jiu Jitsu turnuvasından madalyayla dönmüştü.

Musk ise, iddiasına göre daha önce karate, tekvando ve judo dersleri almış.

Oğlunun güven veren geçmişine karşılık Elon Musk’ın annesi ve eski model Maye Musk, ikilinin arasındaki bir dövüş ihtimaline sıcak bakmıyor. Anne Musk, daha önce “bu maçı teşvik etmeyin??” diye yazdığı tweet’ine yapay zeka araştırmacısı Lex Friedman’ı etiketlemiş, ve oğlunun zarar görmemesi için dövüşü iptal ettiğini öne sürmüştü.

İki teknoloji milyarderi arasındaki bir kafes dövüşü ihtimali, Dünya’nın en büyük karma dövüş sanatları organizasyonu UFC’nin başkanı Dana White’ın devreye girmesi ile ciddileşmişti. Milyarderlere yakın kaynaklar iki ismin dövüş konusunda ciddi olduğunu, hatta Elon Musk’ın antrenmanlara başladığını söylemişti. Nitekim Musk, rakibinin üzerine uzanıp hiçbir şey yapmadığı ve ‘deniz aygırı’ ismini verdiği bir hareketi olduğunu, ve çocuklarını havaya fırlatarak egzersiz yaptığını Twitter üzerinden paylaşmıştı. White, ikilinin arasında bir dövüş organize edebileceğini söylemiş, Musk ve Zuckerberg’in bu iş için gönüllü olduğunu da eklemişti. White’ın tahminine göre bu maç gerçekleşirse tüm zamanların en çok izlenen ve en kârlı dövüşü olabilir.

Maç planının ciddileşmesinde, bizzat Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu Twitter’ın da önemli etkisi bulunuyor. Kafes dövüşü şakası ortaya çıktıktan sonra Twitter üzerinde kullanıcılar, böyle bir maçı kimin kazanacağına dair tahminlerde bulunmuş, ikilinin arasındaki bir dövüşün sahte posterleri ve meme’ler yayınlanmıştı.

İkilinin arasındaki rekabet iş dünyasında da varlığını sürdürüyor. BBC’nin edindiği bilgilere göre Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta, Twitter’La rekabet edecek yazı temelli bir sosyal platform oluşturmayı planlıyor. Bu iddia, Meta’nın bir sözcüsü tarafından doğrulanmış bulunuyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme