• Haberler
  • İzmir
  • Manisa’da kendisini yakan 9 yaşındaki çocuk, İzmir’de ameliyat edildi

Manisa’da kendisini yakan 9 yaşındaki çocuk, İzmir’de ameliyat edildi

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki İ.Y., sosyal medyada karşılaştığı bir videodan etkilenerek ailesi evde yokken...

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki İ.Y., sosyal medyada karşılaştığı bir videodan etkilenerek ailesi evde yokken kendisini yaktı. Küçük çocuk, üzerindeki gömleği kolonya kullanarak tutuşturdu.

Çocuğun bedeninin üçte birine yakın bir kısmı yanarken çocuğun hayatını komşuları kurtardı. Manisa Şehir Hastanesi’ne kaldırılan ve burada ilk müdahaleyi gören çocuk, ardından İzmir’deki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi’ne gönderildi.

Çocuğun tedavisi SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akgün Oral tarafından yapıldı. Oral liderliğindeki ameliyat ekibi, çocuğun vücudundaki sağlam derilerden alınan dokuları vücudun yanan bölgelerine nakletti. Çocuğun tedavisi devam ediyor.

7 yaşındaki başka bir çocuk da benzer bir şekilde yanmıştı

Oral, yakın zamanda benzer şekilde yaralanmış 7 yaşındaki bir çocuğun da hastaneye getirildiğini ve ameliyat edildiğini belirtti.

İ.Y.’nin ameliyatının 7 saat sürdüğünü de vurgulayan Oral, “Vücut derisinin neredeyse üçte biri çıkarıldı ve vücudun başka yerlerinden greft dediğimiz deri parçaları alınıp bu yanık saha üzerine uygulanarak nakil ameliyatı yapıldı.” dedi.

Ailelere uyarı

Aynı zaman içerisinde iki çocuğun benzer videolar izleyerek kendilerini yakmasının tesadüfle açıklanamayacağını belirten Oral, konu hakkında toplumsal bir farkındalığın oluşması gerektiğinin de altını çizdi.

Annelere ve babalara ağır sorumluluk düştüğünü ifade eden Oral, “Hepimiz çocuklarımızın eline boş zamanlarında cep telefonunu alıp videoları izlemelerine müsaade ediyoruz ama ne tür videolar izlediklerini takip etmemiz gerekiyor. Çünkü çocuklar bu seyrettikleri videoların, ciddi şekilde etkisi altında kalıyorlar ve anne babalarının haberi olmadan maalesef aynı şeyleri denemeye çalışıyorlar.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme