• Haberler
  • Gündem
  • Mahmut Tanal ile arasında gerginlik yaşanan jandarmalar açığa alındı

Mahmut Tanal ile arasında gerginlik yaşanan jandarmalar açığa alındı

Akbelen'i savunmaya gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alıp, daha sonra buna tepki gösteren CHP'li Mahmut Tanal'dan kaçan...

Akbelen’i savunmaya gelen vatandaşların kimlik bilgilerini alıp, daha sonra buna tepki gösteren CHP’li Mahmut Tanal’dan kaçan jandarmalar, emirlere aykırı bir şekilde görev yerini terk etme gerekçesiyle açığa alındı.

 

Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Bölgede eylem başlatan İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğramakla kalmıyor üzerine göz altına alınıyolar.

Dün de İkizköylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal dahil 22 kişi gözaltına alındı. Aynı gün direnen halka destek için bölgede bulunan CHP’li Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına “Burada fişleme yapamazsınız” diyerek karşı geldi.

Jandarmanın “İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?” cevabını üzerine sinirlenen Tanal, “Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin” diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kağıdı almaya çalıştı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme