• Haberler
  • Mahalle sorunlarını değerlendirdi

Mahalle sorunlarını değerlendirdi

Geçtiğimiz gün Ahrandı Restoran'da Ödemiş Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı'nda Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çok...

Geçtiğimiz gün Ahrandı Restoran’da Ödemiş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı’nda Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çok sayıda konuya değindi. Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmada mahallelerin sorunları, yapılanlar, yapılacaklar ve yapılamayacaklar konuşuldu.

Eriş, “Jandarma kar, buz olduğu zamanlarda çok yoğun çalışıyor. Bazı yerlerde görürsünüz ‘Bu yolları kim açıyor?’ diye. O yolları başta biz açıyoruz. Herkes benim çalışan adamımın hakkını verecek. Karda, buzda çalışan elemanımı görmezden gelmeyecek. ‘Siyaset yapıyorum’ diye kimse olanları görmezden gelmeyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de emeklerini görmezden gelemeyiz. Adı üstünde Karayolları, yan yollara bakmaz. Yan yollarda Büyükşehir ile biz varız. Ama Horzum Mahallesi’nde, ama Bıçakçı Mahallesi’nde, ama Çayır Mahallesi’nde, ama Hamamköy Mahallesi’nde, kar neredeyse. Ovadaki mahallenin öyle bir sıkıntısı olmuyor ancak diğer yerler önemli.

Bizim de bazen elimizin ayağımızın tutmadığı noktalar oluyor. Bıçakçı Mahallesi’nde yaşadık. Arkadaşımız çalışırken bulunduğu yerden makinenin altına kayıyor, bacağı kopuyordu. Allah korusun, can kaybı olsa daha da kötü bir durum. Çalışan arkadaşımın hakkını istiyorum. Herkes verecek. Ben de vereceğim. Oradaki muhtar da verecek. Problem varsa bize gelecek. Personel görevini yapıyor. Aksi olursa siz de uyarın, biz görelim. Daha hızlı işler yapalım” dedi.

“Seçim zamanı söylemiştik!”

Eriş, “Seçim zamanı söylemiştik. Ben, bir eğitimci olarak baktığım zaman çocuklarımızın okul öncesi eğitim alması gerektiğini savunuyorum. Aynı mahalledeki 40-50 çocuğumuz, ücretli kreşe gidiyor. Yan evdeki çocuk kreşe gitmiyor. İki sene sonra bu çocuklar aynı sınıfta buluşacak. Ders almış, bilgi, görgü ve uyumla eğitimde bir yere ulaşmış bir çocuk ile geride kalmış bir çocuk aynı sınıfta olduğu zaman o sınıftaki başarıyı düşünün. Bu durumu engelleme adına önce Üç Eylül Mahallesi’nde, ardından da Umurbey Mahallesi’nde ücretsiz kreş açtık. Bunun arkasını getirmeye çalışıyoruz. Buraları tarlaya, bahçeye giden annelerin çocuklarını bırakabileceği bir yer haline getiriyoruz. Keşke her yerde de yapabilsek. Planladığımız üç yer daha var. Birisi, Büyükşehir’le beraber gerçekleşecek. O da ücretli olacak” ifadelerini kullandı.

“Yalnız patatese mahkum oluyorsanız siz bilirsiniz”

Üreticilere alternatif ürün aradıklarının da altını çizen Eriş, “Patates kaç para? 50-60 kuruş. Maliyet kaç para? 1.50 lira. Hepimiz biliyoruz, duyuyoruz, konuşuyoruz. Mutlaka bu ovada başka şeyler yapmanın yolunu bulmak durumundayız. Ovamızda doksanın üzerinde çeşitte ürün yetiştirilebiliyor. Yalnız patatese mahkum oluyorsanız siz bilirsiniz. Hayvancılık yapıyoruz diye yalnız silaja, pancara muhtaçsak yapacak bir şey yok.

Yılımız kurak gidiyor. Beydağ Barajı’nda daha herhangi bir kıpırdama yok. Önce Dokuzlar, ardından Haliller Göleti ile Suludere dolacak. Sonrasında Beydağ Barajı’ndan verim alacağız. Daha sonrasında verimli yağmurlar olursa işimiz kolay ancak halen yağmur görünmüyor. Bu sıkıntıları da aşmak adına belediyemizde tarım birimini kurduk. Tarım birimini alternatif ürünlerin yanı sıra var olan ürünlerin sorunlarını görme, ihaleler yapma anlamında oluşturduk.

Sulamaya da önem veriyoruz. ‘Bize Beydağ Barajı’nı ve Aktaş Barajı’nı verin’ dedik. Rahmanlar Barajı’nı vereceklerini düşünmedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olmak zorunda çünkü Rahmanlar Barajı’nın asıl amacı, sulamanın dışında içme suyu olarak kullanılması. Dolayısıyla bize vermeyebilirler ancak verseler de sorun değil. Hepsine bakarız. Elemanımız var. Bir birimimiz var. O anlamda söylüyoruz. Aktaş Barajı, suyunu verseydi işimiz kolaydı. O bölgeler yararlanmasa, sulama alanı olmasa bile diğer komşu parsellerdeki, tarlalardaki insanlar, baraj suyu kullanırda pompasını kullanmazsa diğer komşunun pompasındaki su yükselirdi. Bunun Işıkköy, Sekiköy, Yusuflar, Kayaköy mahallelerindeki örneklerini görüyoruz, duyuyoruz, yaşanıyor. Bu konuda dev avantajlar olacak. Biz de bu avantajları ama Devlet Su İşleri (DSİ) kanalıyla ama farklı kanallarla ilgili yere iletmeye çalışıyoruz. Işıkköy Mahallesi’nde yaklaşık kırk dekarlık bir alanı alternatif ürün anlamında kekik, biberiye, lavanta ile çevirecek şekilde örnek bir yer yapmaya çalıştık daha da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Her gün gazetemizde

20 Ocak Pazartesi günü Ahrandı Restoran’da saat 11.00’de gerçekleşen Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı’nda yaklaşık bir buçuk saat Ödemiş’in sorunlarına değinen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş’in ifadeleri, ilerleyen günlerde de Küçük Menderes Gazetesi’nde.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme