• Haberler
  • 'Mahalle sakinleriyle dost, kardeş, sırdaş oldum'

'Mahalle sakinleriyle dost, kardeş, sırdaş oldum'

'Mahallemizin Sesi' köşesinin bu haftaki konuğu,  Anafartalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Macan oldu. Macan, Anafartalar Mahallesi'nde altı...

‘Mahallemizin Sesi’ köşesinin bu haftaki konuğu,  Anafartalar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Macan oldu. Macan, Anafartalar Mahallesi’nde altı dönemdir sürdürdüğü muhtarlık görevini gazetemize anlattı.

Bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

27 Şubat 1946 yılında Ödemiş’te doğdum. Evliyim. Üç kızım var. Beş torunum var. 46 yaşına kadar terzilik yaptım. 1996 yılında yapılan ara seçimlerden beridir Anafartalar Mahallesi muhtarıyım. O tarihten bu tarafa da görevime devam ediyorum. Kısmet olursa altıncı dönemi de tamamlamış olacağız. Bu da otuz yıla tekabül ediyor. Mahalle sakinleriyle bu süreçte dost, kardeş, dünür, sırdaş oldum. Yaptığımız son seçimlerde kullanılan geçerli oyun yüzde doksan beşini aldım. Sizin de röportajınız vesilesiyle mahalle sakinlerine de teşekkürlerimi iletiyorum. Mahallemi çok seviyorum. Mahalle sakinlerimin tamamı aydın kişilerden oluşuyor.

 

Muhtarlık görevi sizce nasıl?

Muhtarlık görevi, çok kutsal. Halka hizmet, Hakk’a hizmet anlayışıyla muhtarlık yaparsanız çok verimli oluyorsunuz. Yaptığınız hizmetin karşılığını almak sizi de mutlu ediyor. Yoksula, muhtaç durumda olanlara,  mahalle ile ilgili sorunları olanlara el uzatabilmek, sorunlarına aracılık yapabilmek harika hissettiriyor.

 

Bir mahalle muhtarı olarak en sık karşılaştığınız sorun nedir? Çözüm odağı olarak nasıl bir yol izliyorsunuz?

Anafartalar Mahallesi, pek sorunu olan bir mahalle değil. Altyapısı yeni, yapıları yeni bir mahalle olduğu için neredeyse hiçbir sorunumuz yok. Sorunlarımız olması halinde yetkili mercii kimse sorunlarımızı ileterek kısa zamanda çözüme kavuşturuyoruz.

 

Mahallenizde göç ve nüfus artışı oranlarında değişiklik gözlemliyor musunuz?

Mahallemizde içerisinde bulunan okuldan dolayı adres değişikliği çok yaşanıyor. Aileler, çocuklarını iyi bir okulda okutmak istiyor. Mahallemizde bulunan ortaokul ve ilkokul çok verimli olduğundan bu okullara talep de çok fazla oluyor. Bu nedenle okul bünyesi etrafında adres tespiti gerektiğinden adres değişikliği yapan çok fazla vatandaş var. Bu da nüfus artışına sebep oluyor. Bununla beraber Anafartalar Mahallesi’nin şehir merkezine olan yakınlığı, ulaşımın kolaylığı yeni evlenen çiftlerin de bu mahallede yaşama isteğini arttıran noktalardan.

 

Günümüz koşullarında evli çiftin her ikisi de çalışmak durumunda kaldığından iş yerine kolay gidebilmek için bu mahalleyi seçiyorlar. Dolayısıyla Anafartalar Mahallesi’nin nüfusunda da sürekli bir artış gözlemliyoruz. Şu anda mahallemizin nüfusu dokuz bini geçiyor.

 

Mahallenizin geçim kaynakları nelerdir?

Anafartalar Mahallesi’nin yüzde sekseni, devlet memurluğu yapıyor. Bunun dışında ziraatla uğraşanlar da var ancak genel olarak memur kesimin yaşadığı bir mahallemiz bulunmakta.

 

Ödemiş Belediyesi ile ilişkileriniz nasıl?

Ödemiş Belediyesi ile ilişkilerimiz, mahallemizin de konumu itibariyle de sürekli hizmet alan bir mahalle. Salı Pazarı, Ödemiş’in nadide mekanlarından bir tanesi. Sokaklarımız da gayet iyi, bakımlı. Ödemiş Belediyesi’nin özellikle son döneminde ilişkilerimiz de çok iyi gidiyor.

İZSU ile ilişkileriniz nasıl?

İZSU ile ilişkilerimiz fevkalade. Altyapıda suların tazyikli olmasından ya da teknik bir problemden dolayı çok patlama olmasına karşın İZSU, hemen müdahalede bulunuyor.

Park-bahçe bakımı ve dizaynı konusunda çalışmanız var mı?

İstediğimiz yerde parklarımız zaten var. Anafartalar Mahallesi’nde şu anda altı adet parkımız bulunmakta. Park ve bahçelerimizin de bakımları sürekli olarak yapılıyor.

Mahallenizdeki ibadet ve eğitim yerleri hakkında bilgi verir misiniz?

Mahallemizde bir camii, bir ortaokul, bir ilkokul ve bir anaokulu bulunuyor. Her üç okulumuza da hem mahallemiz vatandaşından hem de dışarıdan oldukça talep alıyoruz. Bunun yanı sıra ibadethanemiz de bize yeterli geliyor.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme