• Haberler
  • Mahalle orkestraları kuruluyor

Mahalle orkestraları kuruluyor

Torbalı-Çaybaşı ve Menemen-Asarlık'taki genç yetenekler için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ücretsiz bağlama, klarnet, keman, perküsyon,...

Torbalı-Çaybaşı ve Menemen-Asarlık’taki genç yetenekler için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi; ücretsiz bağlama, klarnet, keman, perküsyon, davul, gitar, çello ve şan eğitimiyle 1000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Çocuklardan oluşan mahalle orkestraları, daha sonra Filarmoni Orkestrası’na dönüşecek. 
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek bir projeyi daha hayata geçirerek özellikle ekonomik durumu iyi olmayan bölgelerde müzik eğitimi almak isteyen çocuk ve gençleri hayallerine kavuşturmak üzere yola çıktı. 10-17 yaş arasında müziğe yetenekli gençleri keşfetmek ve onların alanında uzman eğitmenlerden ücretsiz müzik eğitimi almalarını sağlamak amacıyla başlatılan proje, İzmir ve Aliağa’dan sonra Torbalı ve Menemen’e de uzandı. Bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen projenin Torbalı-Çaybaşı ve Menemen-Asarlık mahallelerinde yapılan seçmelerine ilgi büyük oldu. Mahalle orkestralarına girmek için seçme sırasına giren çocukların en büyük hayali, seçtikleri müzik aletini en iyi şekilde çalmayı öğrenmek ve bir orkestrada yer alabilmekti. Müzik eğitiminin çok pahalı olduğunu ve bulundukları bölgede böyle bir olanağı bulamadıklarını söyleyen çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme