• Haberler
  • Çevre
  • Madenlerinden vazgeçip onları yeraltında bırakan bir ülke yok

Madenlerinden vazgeçip onları yeraltında bırakan bir ülke yok

Madencilik platformu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ”Ülkelerin en önemli doğal kaynaklarından birisi de sahip oldukları...

Madencilik platformu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ”Ülkelerin en önemli doğal kaynaklarından birisi de sahip oldukları maden kaynaklarıdır. Dünyada madenlerinden vazgeçip onları yeraltında bırakan yok. Gelişmiş ülkelerde madencilik nasıl yapılıyorsa biz de aynı şekilde mad çıkarılan bölgenin havasına, suyuna, toprağına zarar vermeden madenlerim bulundukları yerden çıkarıp ekonomik ve sosyal kalkınmamız için değerlendirmek zorundayız.

Öte yandan, Madencilerin diğer yatırımcılar gibi yer seçme lüksü yoktur diye belirten madencilik platformu yaptığı açıklamanın devamında ise şu şekilde konuştu, Madenleri bulun yerden çıkarmak zorundayız. Bir köprüyü, bir yolu, bir fabrikayı, bir yapıyı başka yere yapabilirsiniz bir ağacı, bitkiyi başka bir yere fazlası ile dikebilirsiniz ama bulunduğu yeri değiştiremeyiz. Madenciliğin bu evrensel gerçeğini göz ardı ederek madenciliği doğa düşmanı bir faaliyet olarak gösterilmesine yönelik açıklama madenciliğin itibarsızlaştırılmasına neden olmaktadır dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme