Madenciler arama kurtarmada profesyonelleşecek

Bakan Bayraktar, depremin etkisini en çok hissettirdiği Adıyaman’da yaptığı açıklamada, “Bu felaketin yaralarını nasıl sarabileceğimiz konusunda...

Bakan Bayraktar, depremin etkisini en çok hissettirdiği Adıyaman’da yaptığı açıklamada, “Bu felaketin yaralarını nasıl sarabileceğimiz konusunda birimlerimizle çalışmalarımızı gözden geçirdik. Depremin üzerinden 4,5 ay geçti ve bu felaketin yaralarını sarmak hiç de kolay değil. 11 ilde 13 milyon vatandaşımız etkilendi. Elektrik, doğalgaz, altyapı gibi temel hizmetlerde çalışacak olan ekiplerimiz bile depremzedeler arasında yer aldı. Kayıplar ve hayatını kaybedenler oldu. Bu nedenle, elektrik ve doğalgaz gibi hizmetlerin hızla vatandaşlara ulaştırılması beklenirken, ekiplerimiz aslında hayatta kalmak için mücadele ediyorlardı. Bölgeye hızlı yardım ulaştırma çabası içindeydik” şeklinde konuştu.

Bakan Bayraktar, depremde gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı madencilere teşekkür ederek, “Arama kurtarma faaliyetlerinde madencilerimiz büyük bir rol üstlendiler ve önemli katkılarda bulundular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki bir daha böyle bir felaket yaşamayız, ancak her türlü duruma hazırlıklı olmalıyız. Madencilerimizi özellikle arama kurtarmada kurumsal yapıya kazandırmak için gelecekte neler yapabileceğimizi planlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
iha 

Bakmadan Geçme