• Haberler
  • Kursiyer fabrikası Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi

Kursiyer fabrikası Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi

Yaz ayları ile birlikte Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi'nde yaz kursları hareketliliği başladı. Yapılan kurslara yaklaşık 1200...

Yaz ayları ile birlikte Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nde yaz kursları hareketliliği başladı. Yapılan kurslara yaklaşık 1200 kişinin müracaat ettiği Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi, son yılların en büyük kursiyer rekoruna imza atmaya hazırlanıyor.

Bale, jimnastik, tekvando, gitar, keman, bağlama, halk oyunları, İngilizce, Türk Halk Müziği, mehter, Kur’an-ı Kerim, satranç, aerobik, step, pilates, zumba, badminton olmak üzere 16 branşta 20 usta öğretici ile 1200 kursiyer, yaz kurslarından yararlanıyorlar.

“Herkes İçin Halk Eğitim”

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Adem Sevgi, “Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yaz kursları kapsamında 20’ye yakın kursla hizmet veriyoruz. Temel ilkemiz, usta öğreticilerimizin katkılarıyla kursiyerlerimize en iyi eğitim hizmetini vermektir. Kursiyerlerimiz kadar onların aileleri de buraya kadar gelerek kurslarımıza ilgi gösteriyorlar” dedi.

Kurslarla bir anlamda sosyal sorumluk projesi gerçekleştirdiklerini kaydeden Sevgi, “Herkes için her yerde Halk Eğitim parolasıyla yola çıkarak Ödemiş ve Küçük Menderes Havzası’nda yaşayan değerli insanlarımızı bu kursların nimetlerinden faydalandırmaya çalışıyoruz. Son zamanların en büyük kursiyer patlamasını yaşadığımız bir dönemdeyiz. Kış aylarında verilen yararlı kursların yanında şimdi de yaz kurslarındaki verimlilikten tüm kursiyerlerimizin yararlanmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Zeybek oyununa büyük ilgi

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Jimnastik Öğretmeni Ceren Önsöz Kasapoğlu, “Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde bütün kurslarda olduğu gibi jimnastik dalındaki kurslara da büyük bir ilgi var. Öğrencilerimize en iyi şekilde kurs veriyoruz. Onlar da yaz aylarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Yöremiz, bilindiği gibi zeybek oyunlarının büyük ilgi duyulduğu bir yer. O bakımdan çocuklarımıza yöresel oyunların en iyi şekilde öğretilmesi konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedef, en iyi şekilde öğretmek

Keman dalında haftanın belli günlerinde ders verildiğini dile getiren usta öğretici Şerafettin Övek, “Buradaki amacımız, çocuklarımızın kullanmak istedikleri müzik aletlerini bilinçli bir şekilde öğrenmeleri ve icra etmeleridir. Özellikle bünyemizde açılan kurslara ilgi ve katılım, gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Buradaki temel amaç, kursiyerlerimizin müziği en iyi öğrenmeleridir. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Veliler son derece memnun

Çocuğunun isteğini yerine getirerek kayıt yaptırdıklarını dile getiren öğrenci velisi Hatice Çakır, “Buradaki kurslar, çocuklarımızın ilgisini fazlasıyla çekiyor. Çocuklarımız, yaz aylarını burada en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Önümüzdeki yıllarda farklı branşlara da yönelerek çocuklarımızı tekrar buraya getirmek konusunda gerekli girişimleri yapıyoruz” dedi.

Ödemiş Halk Eğitim Merkezi’nin sadece spor değil kültür ve sanat dalında da önemli kurslara imza attığını dile getiren kursiyer velilerinden Eda Katkıcı, “Çocuklarımız, ilgi duyduğu birçok dala yönelebiliyor” diye konuştu.

Haber: Turgay KONURALP

Bakmadan Geçme