Kurda yüksek seyir devam ediyor son durum ne?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Ortodoks politikalara geri dönerken, politika faizinin tahmin...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Ortodoks politikalara geri dönerken, politika faizinin tahmin edilenlerin altında yükseltilmesi kurun yüksek seyrini devam ettiriyor.

Kurun yüksek seyretmesi, Türkiye’nin dışarıdan ithal ettiği ürünlerdeki veya dışarıdan getirilen ürünlerin kullanıldığı mallardaki fiyat yüksekliğinin korunacağı anlamına geliyor. Saat 16.35 itibarıyla 1 euro, 29,69 Türk lirasına denk gelirken 1 dolar ise 27,08 lirayı bulmuş vaziyette.

Faiz indirimlerinin yapıldığı 18 Temmuz’a kadar lira karşısında dolar ve euro’nun değeri olağanüstü derecede artmıştı. 18 Temmuz’da politika faizinin arttırılması kararıyla beraber dolarda yükselme durmuş olmakla beraber, politika faizindeki yükselişin tahminlerin altında kalması nedeniyle azalışa geçmemişti. Euro ise 18 Temmuz tarihinde 30,26 lirayı bulurken gösterdiği sınırlı azalışla, 29,69 liraya geriledi. Öte yandan euro’nun da son günlerde yüksek değerini koruduğuna şahit olunuyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme