Kurban Bayramı yine hastanede geçti

Kurban Bayramı sağlık ve güvenlik konusunda 'o eski bayramları' aratmadı. Bayram klasiği haline gelen kazalar ve...

Kurban Bayramı sağlık ve güvenlik konusunda ‘o eski bayramları’ aratmadı. Bayram klasiği haline gelen kazalar ve can kayıpları 2023 yılında da hastane ve yollardan eksik olmadı. Yapılan uyarıları dikkate almayana çok sayıda vatandaş ve kaza kurbanı olan bir çok kişi 4 günlük bayram sürecinde ya sağlığından ya da canından oldu.

Kurban Bayramı’nda gerçekleşen trafik kazalarında 88 kişi yaşamını yitirirken 535 kişi trafik kazaları sebebiyle yaralandı. Yetkinliği olmaksızın kurban kesmeye çalışan 30 bin vatandaş yaralı halde sağlık kurumlarının yolunu tuttu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı açıklama ile edinilen sayılara göre 9 günlük bayram tatilinin başladığı ilk gün gerçekleşen trafik kazalarında 21 kişi yaşama gözlerini yumdu. Aynı zamanda yüksek sürat, dikkatsizlik ve hatalı sollama sebebiyle bayram boyunca 17 bin 774 trafik kazası gerçekleşti. Kurban kesmeye çalışırken yaralanan 30 bin vatandaşın ise 83’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Bayram boyunca kesim işlemi sırasında yaşanan kazalar sebebi ile 951 kişi ambulansla alınarak, 29 bin 32 kişi ise bizzat başvurarak sağlık kurumlarımızda tedavi gördü. Durumu ağır olup operasyon geçiren 83 kişinin tedavisi devam etmektedir. Hastalarımıza geçmiş olsun diyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme