• Haberler
  • Gündem
  • Kurban Bayramı yaklaşırken, virüsün kurbanı oldular

Kurban Bayramı yaklaşırken, virüsün kurbanı oldular

Trabzon – Ortahisar’da bir hayvancılık işletmesinde şap hastalığı tespit edildi. Alınan önlemler kapsamında kontrole gelen İl...

Trabzon – Ortahisar’da bir hayvancılık işletmesinde şap hastalığı tespit edildi. Alınan önlemler kapsamında kontrole gelen İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Kutlugün mahallesindeki işletmedeki hayvanlarda şap virüsü (Sat-2) tespit etti.

Hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla, hastalık tespit edilen işletmenin bulunduğu 10 kilometrelik bir yarıçap alanında hayvan hareketleri kısıtlandı. Bu kapsamda, 85 mahallede hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Sadece Akyazı mahallesi bu yasaktan muaf tutuldu.

Yasaklara uymayan kişilere ise 46 bin 159 TL para cezası ile idari yaptırım uygulanacak. Hastalık tespit edilen işletmede alınan önlemler ve yapılan aşılama ile hastalığın kontrol altına alındığı ve hasta hayvanların iyileştiği belirtildi.

Kısıtlamaların bir ay sonra kaldırılacağı ifade edilirken bu süre zarfında yetkililer hastalığın yayılmasını engellemek ve kontrol altında tutmak için gerekli çalışmaları sürdürecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme