Kuluçka Makineleri Özellikleri

Evlerde kullanılan kuluçka makinelerinin kapasitesi 50 ile 55 yumurta sayısı kadardır. Evlerde kullanılan kuluçka makineleri içine...

Evlerde kullanılan kuluçka makinelerinin kapasitesi 50 ile 55 yumurta sayısı kadardır. Evlerde kullanılan kuluçka makineleri içine konulan yumurtaların civcive dönüşmesi için gerekli olan sıcaklık koşullarını sağlayan sistematik düzende tasarlanmıştır. Kuluçka makinelerine konulan yumurtalar, kuluçka makineleri yardımıyla belirli bir sürede kanatlı bir hayvan üzerinde olmaksızın civciv çıkılmasını sağlar. Kuluçka makinelerindeki kuluçka dönemi, kanatlı hayvanların türüne göre farklılık göstermektedir. Kuluçka makinelerine konan tavuk yumurtalarının civciv oluşma süresi ördek yumurtalarının civciv oluşma süresinden farklı olmaktadır. Kuluçka makineleri kullanılmadan önce kullanım kılavuzunu iyice okunmalıdır.

Kuluçka Makinelerinin Kullanımı

Kuluçka makineleri kullanım kılavuzunda yer alan yönergeler eşliğinde kullanılmalıdır. Makinenin sepet kısmına yumurtalar konulduktan sonra makinenin ısısı ve haznesine girecek su ayarlamaları yapılır. Kuluçka makineleri sepet haznesine giren yumurtaların en geç 7 günlük olması gerekir. Yumurtaların taze olması kuluçka makinelerinden civciv çıkma ihtimali yüksek oranda arttırmaktadır. Pratik olarak ve uzun süre kullanılabilen kuluçka makinelerini uygun ve avantajlı fiyatlarla https://www.bilimdepo.com/kulucka-makineleri sitesinden inceleyip güvenilir bir şekilde satın alabilirsiniz.

Bakmadan Geçme