• Haberler
  • Eğitim
  • KPSS 2023 Takvimi ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman?

KPSS 2023 Takvimi ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman?

KPSS sınavı ve başvuru takvimi büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Lisans mezunları, KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür,...

KPSS sınavı ve başvuru takvimi büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Lisans mezunları, KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına katılacaklar. Bu sınavların tarihleri ÖSYM tarafından yayınlandı.

Haber

KPSS ne zaman? KPSS başvuru tarihi ne zaman?

KPSS başvuruları ise Mayıs ayı içinde alınacak. KPSS sınavı, kamu kurumları personel alımı için önemli bir kriter olduğundan, adaylar sınav sonuçlarına göre ilanlara başvuru yapabilecekler.

Haber

2023 KPSS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 KPSS sınavı için tarihler de açıklandı. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 23 Temmuz 2023’te gerçekleştirilecek, Alan Bilgisi oturumları ise 29-30 Temmuz 2023 tarihlerinde yapılacak. ÖABT ise 6 Ağustos 2023’te düzenlenecek. Başvurular ise 16-29 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Haber

KPSS 2023 BAŞVURU İŞLEMLERİ

Başvuru işlemleri, sınav merkezi tercihi, sınav ücretinin yatırılması gibi üç aşamadan oluşacak ve ÖSYM’nin kılavuzunda yer alan bilgilere göre yapılacak.

Haber

KPSS başvuru ücretleri zaman ve nasıl yatırılacak?

Sınav ücretleri anlaşmalı bankaların ATM’leri, internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden yatırılabilecek. Ücret yatırılmadan başvuru işlemi geçersiz sayılacak.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme