• Haberler
  • Korona aşısının maliyeti 280 lira

Korona aşısının maliyeti 280 lira

 Pfizer/BioNTech firmalarının geliştirdiği ve yüzde 95’in üzerinde başarı sağlayan korona aşısının maliyeti belli oldu. İki doz...

 Pfizer/BioNTech firmalarının geliştirdiği ve yüzde 95’in üzerinde başarı sağlayan korona aşısının maliyeti belli oldu. İki doz halinde uygulanan aşı, Avrupa ülkelerine 31 Euro’ya mal olacak. Bu rakamın Türk Lirası karşılığı ise 280 lira. Avrupa Birliği (AB) ve birlikte aşı geliştiren ABD’li Pfizer ve Alman BioNTech şirketleri arasında tedarik anlaşması imzalandı. AB, 300 milyon doz aşı karşılığında 4.65 milyar Euro ödeme yapacak. Bu kapsamda Avrupa Birliği, “BNT162b1” adlı aşının dozuna 15.5 Euro yani Türk Lirası ile yaklaşık 140 Türk Lirası ödeyecek. Aşı, iki doz halinde uygulandığından maliyeti 280 Türk Lirası’na denk geliyor.

 

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin şirketi BioNTech ile ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer’ın geçen hafta müjdesini verdiği korona virüs aşısıyla ilgili geçtiğimiz günlerde kritik bir açıklama yapılmıştı. Aşının virüse karşı koruyucu etkisinin yüzde 90’dan yüzde 95’lere yükseltildiği belirtilmişti. Pfizer ve BioNTech tarafından paylaşılan verilerde koronavirüs aşısının 65 yaş üzerinde olanlarda etkisinin yüzde 94 oranında olduğu açıklandı.

 

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme