Korkulan olmadı

Tire'de salı günü sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğu bildirilen 1.5 yaşındaki Rüya Çelik ile anneannesini bulmak...

Tire’de salı günü sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğu bildirilen 1.5 yaşındaki Rüya Çelik ile anneannesini bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı. Çalışmalara AFAD ve jandarma ekipleri de katıldı. Rüya ve anneannesi, kaybolduktan bir gün sonra yaşadıkları Derebaşı’na üç kilometre uzaklıktaki bir dereye yakın alanda bulundu. 1.5 yaşındaki Rüya Çelik ve anneannesi Fatma Yenigün’ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

 

Edinilen bilgiye göre olay, Tire ilçesine bağlı Derebaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Fatma Yenigün ile torunu 1.5 yaşındaki Rüya Çelik, salı günü sabah saatlerinde evden ayrıldı. Yenigün ve Çelik’ten bir daha haber alınamadı. Son günlerde yaşanan olaylar üzerine durum, hemen jandarmaya bildirildi. Jandarma ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

 

Abladan şok iddia

 

Küçük Rüya’nın ablası Gülçin Çelik (17), konu ile ilgili bazı iddialarda bulundu. Çelik, kardeşinin anneannesi tarafından kaçırılabileceğini iddia etti. Anneannesinin davranışlarının normal olmadığını söyleyen genç kız, “Sabah kalktığımda kardeşim yoktu. Bir müddet bekledim ve hemen jandarmaya haber verdim. Sağ olsunlar hemen harekete geçtiler. Anneannem, bundan 22 sene önce de kaçmış. Biz üç sene önce bulduk” dedi. 
 

Gülçin Çelik, kişisel sosyal medya hesabından kardeşinin fotoğrafını paylaşarak, “Arkadaşlar, kardeşim Tire-Derebaşı’nda kaçırıldı. Gören veya benzeten olursa Allah rızası için haber versin” diye yazdı. Tire İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, iddialar üzerine anne ve babayla görüştükten sonra inceleme başlattı. 

 

Komandolar da aradı

 

Küçük Rüya ve anneannesini bulmak için çalışmalar gece geç saatlere kadar devam ederken minik Rüya ve anneannesi için komandolar da devreye girdi. Araziye dağılan deneyimli komandolar, minik Rüya ve anneanesine dair bir iz aradı. Geç saatlere kadar devam eden aramalarda uzman köpeklerden de yardım alındı. Havanın aydınlatılmasıyla da aramaların genişletildiği bildirildi. Bölgeye salı günü olduğu gibi dün de dronelerin ve komandoların yönlendirildiği öğrenildi. Yapılan tüm çalışmaların ardından minik kız ve yaşlı kadın, dün sabah saatlerinde bir derenin yakınlarında bulundular.
 

 

Haber: Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme