• Haberler
  • Kooperatiften arıcılara destek

Kooperatiften arıcılara destek

S.S Kaymakçı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı, geçtiğimiz hafta Kaymakçı’da gerçekleşen arıcılık kursu hakkında...

S.S Kaymakçı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Raşit Tatlı, geçtiğimiz hafta Kaymakçı’da gerçekleşen arıcılık kursu hakkında bilgi verdi. Tatlı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile arıcılık kursu kapsamında birebir görüştük. Kendisi, dilekçe ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’na gitmemi söyledi. Ardından da İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’ndan arıcılığa dair kurs talebim oldu. Başvurumuz ve verdiğimiz dilekçe sonrası Sayın Ertuğrul Tugay, bizi geri çevirmeyerek arıcılık kursuna dair çalışmalara başlamamızı sağladı. Hemen akabinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’ndan Özge ve Nihal hanımlar, kursa katılan 35 kişiye eğitim vererek arıcılıkla ilgili püf noktaları Ödemiş Belediyesi Toplantı Salonu’nda anlattı.

Kursu tamamlayan 35 kişiye set

Kurs, geçtiğimiz hafta çarşamba, perşembe ve cuma günleri gerçekleştirildi. Bir ay sonra yeniden toplanacağız ve yine arıcılık hakkında bir günlük eğitim olacak. Mayıs ayında ise dört arılı, iki boş kovan olmak üzere arıcılıkla alakalı ekipmanlarının da bulunduğu seti kursu tamamlayan 35 kişiye vereceğiz. Bunun yanı sıra sunduğum dosya içerisinde yalnızca arıcılığa dair çalışmalar da yok. İlerleyen günlerde küçükbaş hayvancılığa dair İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalarımız da olacak. Bir kurs açarak kurs bitiminde katılımcılara koyun, keçi dağıttırmak da istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme