• Haberler
  • Ekonomi
  • Konuttaki vergilerin arttırılması çalışması başladı

Konuttaki vergilerin arttırılması çalışması başladı

Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükduman, konuttaki vergilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükduman, Meclis’in açılmasıyla beraber 2024’te konut sektöründeki...

Gayrimenkul iktisatçısı Ahmet Büyükduman, konuttaki vergilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükduman, Meclis’in açılmasıyla beraber 2024’te konut sektöründeki vergi uygulamalarının değiştirilmesi için çalışma başlatılabileceğini söyledi.

Mesele Ekonomi’nin YouTube kanalında yaptığı değerlendirmelerde Büyükduman, “İçinde bulunduğumuz makroekonomik koşullar, bütçe açıkları, kur korumalı mevduat ödemeleri vs… merkezi hükûmetin vergi gelirlerini tabana yayma, doğrudan vergi gelirlerini artırma hedeflerini her gün duyuyorsunuz.” dedi.

Meclisin açılışı ile beraber gündeme getirilecek bir torba kanunun çalışmasının başlatıldığını belirten Büyükduman, bu torba kanunla beraber emlak vergilerinde yeni düzenlemelere gidileceğini belirtti; “alım satımlarda gerçek piyasa değeri üzerinden vergileme yapılabilmesi için bir takım mekanizmalar üzerinde çalışıldığı haberlerine ulaştık. Her alım satımın bir şekilde ekspertiz raporuna bağlanması söz konusu olabilir. Önümüzdeki yıl başından itibaren gayrimenkul sektöründe alım satımlarda yeni bir vergi uygulamasıyla karşı karşıya gelme ihtimalimiz çok kuvvetli.” ifadelerini kullandı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme