• Haberler
  • Kırsal mahallelerin atık suları arınacak

Kırsal mahallelerin atık suları arınacak

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş'i ilgilendiren çok sayıda konudan geçtiğimiz hafta yapılan Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı'nda...

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’i ilgilendiren çok sayıda konudan geçtiğimiz hafta yapılan Muhtarlarla Değerlendirme Toplantısı’nda bahsetti. Eriş, “Yapılacak olan Yolüstü Atık Su Arıtma Tesisi’yle beraber Yolüstü Mahallesi, Gereli Mahallesi, Kışla Mahallesi, Gerçekli Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi, Türkönü Mahallesi’nin yanı sıra planlamaya da uyarsa Ovakent Mahallesi, Konaklı Mahallesi, Bozcayaka Mahallesi’nin atık sularının arındırılması projesi de arıca planlanıyor. Ovanın ilk kez bu şekilde büyük bir proje ile atık sudan kurtarılma şansı olacak. Bunun yanı sıra Ödemiş’in merkezindeki yağmur suyu sorunu da konuşulması gereken konulardan. Yeni hastanenin olduğu bölge, Ulus Meydanı ve Gazi Caddesi, yağmur suyu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Yukarıdan gelen bütün suyu tutma şansımız yok. Geçtiğimiz günlerde Yeniceköy Mahallesi’nde olan yağış sonrası şahısların araçları hasar gördü. Orada da dereye varacak yerimiz yok. Planlamayı Büyükşehir, küçükşehir, Devlet Su İşleri ve Orman Bölge Müdürlüğü ile hep birlikte yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“Kendi işimizi yapamıyoruz”

Şehrin trafik sorununu gidermek adına çalışmalar yaptıklarını da söyleyen Başkan Eriş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önündeki alana iki katlı olacak şekilde yer altı otoparkı olması için projemizi sunduk. Sefa Sokak’ta bulunan alanda da toplamda yedi katlı bir otopark planımız var. Eski hastanenin bulunduğu alan, yeşil alan olacak. O noktayı hem yeşil alan hem de otopark olarak faaliyete geçirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Köylerde okul ya da cami tamiratlarını elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Öyle ki kendi işimizi yapamıyoruz, bitmiyor. Diyanet, bugün en büyük ekonomik güce sahip kurum. Bir tek kiremit aktarmıyor. Konaklı Mahallesi, bunun en güzel örneği. Camisi vakıfın ancak elektrik faturası dahi ödenmiyor” şeklinde konuştu.

Ece Köseoğlu

 

Bakmadan Geçme