Kırmızı eti saklamak için dolapta yer aramayın. İşte konserve kavurma tarifi!
Buzdolabına ihtiyaç duymadan herhangi bir serin dolap içi ya da kilerde saklayabileceğiniz ev yapımı kavurmaları 9-11...
Buzdolabına ihtiyaç duymadan herhangi bir serin dolap içi ya da kilerde saklayabileceğiniz ev yapımı kavurmaları 9-11 aya kadar rahatlıkla tüketebilirsiniz. Güneş ile temasından kaçınarak, kuru ve gölge bölgelerde bekletebileceğiniz kavurmaları dilerseniz yemeklere malzeme olarak ekleyebilir, dilerseniz de ısıtıp servis edebilirsiniz .Kurban Bayramı’nın ardından buzdolapları ve donduruculara nasıl sığacağını bir türü bilemeyenler için geliyor. İşte pratik konserve kavurma tarifi :
Malzemeler:
5 kilo kuşbaşı et
Bir kase iç yağı (küçük parçalar halinde)
Tuz
Yapılışı:
5 kilo kuşbaşı eti kavrulduğunde setleşmemesi için önce 3 su bardağı su ekleyerek haşlayın (dana eti için su gerekli ancak koyun için sizin tercihiniz)
Geniş ve derin bir tencereye iç yağını koyun ve tencerenin altını açın ve karıştırarak pişirmeye başlayın.
İç yağı eridiğinde içinden çıtır posaları alın ve haşlanmış eti üzerine ilave edin
Haşlanmış eti kısık ateşte kavurun ve piştiğinde üzerine tuz ilave edin
Ocaktan aldığınız eti sıcak halde konserve için seçtiğiniz kavanozlara porsiyonlar halinde doldurun ve sıcak halde ağzını kapatın
Ağzını kapattığınız kavanozları ters çevirin.
Kavanozlar sıcaktan ılığa döndüğünde düz çevirin ve yağın eşit şekilde dağılmasını sağlayın.