• Haberler
  • Eğitim
  • KİRAZ İLÇE MİLLİ EĞİTİMDEN OYUN HER YERDE PROJESİ

KİRAZ İLÇE MİLLİ EĞİTİMDEN OYUN HER YERDE PROJESİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ''Oyun Her Yerde'' Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Kiraz'daki...

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’’Oyun Her Yerde’’ Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi kapsamında Kiraz’daki ilkokullarda oyunların çizimi devam ediyor. Çizimlerin tamamlandığı okullarda ise oyunlar öğrenciler tarafından keyifle oynanmaya başladı.

Projemizin amacı, geçmişten günümüze geleneksel çocuk oyunlarını tanımak, tanıtmak, sevdirmek, oyunları derslere entegre ederek çalışmalar yapmaktır. Çocukların eğitiminde en etkin yol olan oyun, gerçek bir eğitim aracı olup okulöncesi dönem ve okul yılları boyunca kazanılan bilgilerin kuşaktan kuşağa taşınmasını sağlar. Çocuk, yaşam için gerekli olan davranış, bilgi ve becerileri oyun içerisinde kendiliğinden öğrenir. Aynı zamanda, çocuk, oyun içinde kendi çevresi ile uzlaşmayı, sosyal yaşama uyum sağlamayı, hakkını savunmayı, başkalarının hakkına saygı göstermeyi, iş birliği yapmayı ve paylaşmayı öğrenir ve böylece sosyalleşir.

Bakmadan Geçme