• Haberler
  • Genel
  • Kirası, maaşının 2 katı olan yaşlı kadın intihar girişiminde bulundu

Kirası, maaşının 2 katı olan yaşlı kadın intihar girişiminde bulundu

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki köşesinde bugün, acı bir intihar denemesini paylaştı. Saymaz’ın yazısına göre İGDAŞ...

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki köşesinde bugün, acı bir intihar denemesini paylaştı.

Saymaz’ın yazısına göre İGDAŞ ekipleri, 3 Temmuz günü Sarıyer’deki Ayazağa Mahallesi’nde yapılan bir intihar girişiminin ölümle sonuçlanmasını önledi.

Doğalgaz açık, bilekler kesik, ilaç kutuları ortada

Nevzat Hülya Erinç isimli yaşlı kadın, doğalgazı açarak, bileklerini keserek ve aşırı doz ilaç alarak intihar girişiminde bulunmuştu.

İsmail Saymaz’ın anlattıklarına göre 12 yaşında kuaförlük yapmaya başlayan Erinç, parmağı sakatlanınca mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Evin geçimini sağlayan eşi 10 yıl önce öldüğünde yaşlı kadın yalnız kaldı.

Kira 3000 liradan 10000 liraya çıktı

5.000 liralık emekli maaşıyla yaşamaya çalışan yaşlı kadının kirası, 3 bin liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Erinç, bu kirayı ödeyemeyeceğini söylediğinde evi boşaltması talep edildi. Uygun fiyatlı ev arayışı sırasında ahlaksız tekliflerle karşılaşan kadın, sokakta yaşama ihtimaline karşı intihar etmeye karar verdi.

İntihar notu yürek burktu

Erinç, arkasında bıraktı intihar notunda “Ölümümden ev sahibi sorumludur. Beni eşimin yanına gömün. Lütfen.” dedi. Cebinde kalan son parası olan 130 lirayı da intihar notunun yanına bıraktı.

Kurtuldu!

Erinç, Hamidiye Etfal Hastanesi’nde iki gün yoğun bakımda kaldıktan sonra ayılarak psikiyatri servisine götürüldü. Erinç, barınma ihtiyacını karşılayabilecek bir yer sağlandığı zaman taburcu olacak.

Saymaz, girişim için “bu girişim, Türkiye’de barınma sorununun artık ölümcül bir hal aldığını kanıtlamaya yetiyor da artıyor” ifadelerini kullandı ve memur ve işçi maaşıyla ev almanın imkansız hale geldiğini sözlerine ekledi.

%25 sınırı çare değil

İktidarın getirdiği ev kiralarını %25 oranında zam sınırının gerçek bir çözüm sağlayamadığını vurgulayan Saymaz, resmi enflasyon oranı olan %60’ın altındaki bir kira sınırının adil olmadığını söyledi, “ev sahipleri vatandaşın gözünde canavarlaştırılıyor” dedi.

Ev sahibinin Erinç’ten istediği kiranın, çevredeki kiralarla uyumlu olmasının muhtemel olduğunun altını çizen Saymaz, Erinç’in canına kıymasının sorumlusunun ev sahibi değil, enflasyonun sorumluları olduğunu ima etti; “Nevzat hanımı intiharı kim sürükledi?” sorusunu sordu.

haber merkezi

Bakmadan Geçme