• Haberler
  • İzmir
  • Kınık’ı ziyaret edecekler için seyahat kılavuzu

Kınık’ı ziyaret edecekler için seyahat kılavuzu

Kınık’a nasıl gidilir İzmir’in merkez ilçesinden O-33 karayolu üzerinden yaklaşık 1 saat 39 dakika içerisinde Kınık...

Kınık’a nasıl gidilir

İzmir’in merkez ilçesinden O-33 karayolu üzerinden yaklaşık 1 saat 39 dakika içerisinde Kınık ilçesine ulaşılabilir. Aynı şekilde Menderes ilçesinden O-33 ve O-30 yolu üstüne yaklaşık 2 saat 1 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Urla ilçesinden O-5 Yolu kullanılarak yaklaşık 2 saat 11 dakikada Kınık ilçesine erişim sağlanabilir. Kemalpaşa O-5 yolu üzerinden yaklaşık 1 saat 28 dakikada Kınık’a ulaşım sağlanır. Aliağa ilçesinden de O-33 ve D240 karayolunu kullanarak yaklaşık 58 dakikada Kınık’a ulaşımı sağlayabilirsiniz.

Şehir içi ulaşımlarında halk otobüsleri ve minibüsler kullanılıyor. Kınık’ da yaşayanlar için genellikle otobüs seferleri daha aktif kullanmak. Kentte bulunan taksilerde ise şehir içi ulaşım için bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Ayrıca, Kınık ilçesinde gün boyu halk otobüsleri hizmet ediyor. Günün her saatinde belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılıyor. Kınık Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket ediyor. Öte yandan, Kınık Merkez’den çevre ilçelerine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Hava yolunu tercih edecek olursanız, bulunduğunuz şehrin havalimanından İzmir Selçuk ilçesinde yer alan İzmir Selçuk Efes Havalimanı’na, Menderes ilçesinde yer alan Adnan Menderes Havalimanı’na gidebilirsiniz. İzmir Selçuk Efes Havalimanı’ndan ya da Adnan Menderes Havalimanı’ndan özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla Kınık ilçesine ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir’de yerleşim yerlerinden biri olan Kınık bölgesi, Bergama ile komşu. Manisa’nın soma ilçesiyle yan yana olan Kınık ilçesi, Soma’ya yaklaşık olarak 25 kilometre, Bergama’ya da 20 kilometre ve İzmir merkeze ise 120 kilometre uzaklıkta.

Kınık bölgesi, Bergama ile komşu ve Manisa il sınırında bulunuyor.  Manisa’nın soma ilçesiyle yan yana olan Kınık, Soma’ya 25 kilometre, Bergama’ya 20 kilometre ve İzmir merkeze ise yaklaşık olarak 120 kilometre uzaklıkta.

 

Kınık’ ta gezilebilecek yerler

Asar Tepesi ve Asar Kalesi

Kınık merkeze yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta olan Asar Tepesi ve Asar Kalesi’ne ulaşım Akhisar- Bergama yolu üzerinden sağlanıyor. Özel araba ile ulaşım 30 dakika sürüyor. Kınık merkezden kalkan Soma dolmuşları ile tepenin yakınlarına ulaşım sağlamak mümkün. Asar Tepesi, İzmir’in tarihi kalelerinden biri olma özelliğine sahip Asar Kalesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Hisar Köy’ünde yer alan Asar Kalesi, aynı zamanda Kiraz kale olarak da bilinmektedir. Roma ve Bizans dönemlerine ait bir kale olduğu bilinen bu kale, Osmanlı himayesine geçmiş ve onarılmış.

Gambrion Antik Kenti

Bu kent, Roma İmparatorluğu zamanında kurulmuş olan bir yerleşim yeri. Bu şehir, Bergama döneminde bölgenin önemli şehirlerinden biri olarak görülüyor. Özellikle, sahip olduğu darphane ile hem ticari hem de askeri olarak önemli bir değere sahip olduğu söylenebilir. Günümüzde ise Kınık’ta bulunan Mamurt Tepesi’nde yer alan Mamurt Kale, bu şehre ait eserlerden biri.

Haber

Kınık Hasar Kale

Kınık’ta Kocaömerli bölgesinde yer alan Kınık Hasar Kale, ilçe merkezine 4 kilometre mesafede yer alıyor. Ulaşım, Hastane Caddesi’nden sağlanıyor. Toplu taşıma araçları ile de gitmek için 836 no’lu otobüs hattı kullanılabiliyor. Antik çağlarda Pergamon Antik Kenti’nin üzerinde olan Kocaömerli Köyü içinde yer alan Hasar Kale, Beşiktaş Tepesi ile birlikte ilçe tarihine ışık tutan tarihi yapılardan biri.

Kınık Camileri

İzmir’in Kınık semtinde çok eski zamanlara kadar giden bir cami ve Osmanlı mimarisini yansıtan ve bir Osmanlı padişahının ismini alan bir de cami bulunuyor. İzmir’in en eski camilerinden biri olan Cumalı Cami, Kınık ilçesine bağlı olan Cumalı Köyü’nde bulunuyor ve yapımı 800’lü yılların başına kadar gidiyor. İlçe merkezinde bulunan Yıldırım Beyazıt Cami ise 14.yüzyılın sonlarında, Yıldırım Beyazıt adına yaptırılan bir Osmanlı Dönemi mimari eseri.

Beşiktaş Tepesi

Beşiktaş Tepesi, Kınık bölgesinde bir tepenin üzerinde yer alıyor ve ilçenin en yüksek yerlerini görmek için ziyaret edilebilir. Tarihi izler barındıran ve geçmişten ipuçları da veren Beşiktaş Tepesi’nin ismi ise bir bebek beşiğine benzetilmesi sebebiyle geliyor.

Kocaömer Köyü

Kocaömer Köyü, ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Özel araba ile ulaşım Atatürk Caddesi’nden sağlanıyor ve yolculuk ise ortalama 8-10 dakika arası sürüyor. Toplu taşıma araçları ile gitmek için 836 no’lu otobüs hattı kullanılabilir. Tarihte önemli bir yere sahip olan ve eski bir yerleşim yeri olan Kocaömer Köyü, eskiden gümüş çıkarılabilen bir köydü.

Karadere Köyü

Kınık ilçesin de bulunan Karadere Köyü, ilçe merkezine yaklaşık olarak  20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Özel araba ile ulaşım, Hastane Caddesi’nden sağlanıyor ve yolculuk ise ortalama 30 dakika kadar sürüyor. Ancak, toplu taşıma araçları ile ulaşım olanağı bulunmuyor.

İzmir’de  bir orman köyü olan ve yerleşimi çok eski zamanlara kadar uzanan bu köy, Kınık tarihinde önemli bir yere sahip.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme