• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu’ndan Yüksel Taşkın savunması: Bağlamından koparıldı

Kılıçdaroğlu’ndan Yüksel Taşkın savunması: Bağlamından koparıldı

CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BaBaLa TV'de Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü üstlendiği 'Mevzular...

CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, BaBaLa TV’de Oğuzhan Uğur’un moderatörlüğünü üstlendiği “Mevzular Açık Mikrofon” programının 15. bölümünde sık sık eleştiri oklarının yöneltildiği CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın’ı savundu.

CHP’li Yüksel Taşkın’ın, FETÖ’nün yayın organı Taraf Gazetesi’nde yazdığı ve ‘Kemalizm ırkçılıktır’ ifadesini kullandığı ileri sürüldü. AK Parti tarafından sık sık hedef haline getirilen Taşkın’ı savunan Kemal Kılıdçaroğlu, “Keşke Yüksel Taşkın’ı görebilseydiniz ve karşılıklı konuşabilseydiniz. Yüksel Taşkın asla Kemalizmi ırkçılık olarak tanımlamamıştır, tanımlamaz da zaten, mümkün değil. Zaten olsa bizde yer almaz. CHP’yi kuran Gazi Mustafa Kemal. Burası CHP, sıradan bir parti değil. Burası dünyanın en köklü partilerinden biridir. Bizim partimize gelecek, partimizin yönetim kurullarında görev alacak, ondan sonra kalkacak ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyecek. Bağlamından koparılarak bunlar zaman zaman yayılır, sosyal medyada söylenir. Bazı haberler vardır, papa Amerika’ya gider. Uçaktan iner, gazeteci sorar; Efendim, genelevi ziyaret edecek misiniz? Papa da ‘Burada genelev mi var?’ diye sorar. Ertesi gün, gazete manşeti ‘Papa, New York’a iner inmez sordu: Genelev var mı?’ Tek isteğim derinlemesine bakın. Yüksel Taşkın’a açın telefonu sorun. Yüksel Taşkın’ın bunlardan kaçınacağını falan yok. O dönem Taraf gazetesinde yazı yazan pek çok bugün başka gazetelerde görev yapıyor. Taraf Gazetesi o dönem bana göre toplumu ajite eden Erdoğan’a koşulsuz destek veren bir gazete idi. Ama gazeteciyi farklı düşünmek gerekir. Bilseydi ki o gazete FETÖ’nün yayın organı o dönem yazmazdı. O dönem FETÖ’yü herkes el üstünde tutuyordu. Biz yanlıştır diyorduk. Burada başka şeyler var diyorduk. Dolayısıyla Yüksel Taşkın’la konuşabilirsiniz. Son derece kibar, naif birisi. Akademik kimliği olan, sosyal politikalarla ilgili son derece önemli bir politikaları olan bir akademisyen” dedi.

Bakmadan Geçme