• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert yanıt: Her sözü yalan ve iftira…

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert yanıt: Her sözü yalan ve iftira…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirmişti. Eleştirisi sırasında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu isim vermeden eleştirmişti. Eleştirisi sırasında Erdoğan Büyük Maraş depreminden etkilenen bölgedeki vatandaşların iktidar tarafından yalnız bırakılmadığını söylemiş, “Seçim döneminde depremzedelere bedava ev sözü verenler Hatay’ın ve diğer deprem şehirlerinin yolunu unuttu” demişti.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert cevap

Erdoğan’a eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X üzerinden verdiği cevapta Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın iktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmediğini, depremzedelere ücretsiz konut sağlanmasının vaatten öte Anayasal zorunluluk olduğunu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa’yı tanımadığını söyledi.

Yaptığı paylaşımın tamamında Kılıçdaroğlu, “Erdoğan “Depremzedelere ‘bedava ev’ sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay’la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” demiş. İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerle bağını koparmış bu kişi iyi okusun. Depremzedelere “ücretsiz konut” sözümüz, bir vaatten öte, anayasal zorunluluktur. İktidara gelseydik, bu sorumululuğumuzu yerine getirecektik. Ancak kendisi anayasayı tanımayan bir kişi olduğu için, bunu bilmemesi normal. İkincisi de Cumhuriyet Halk Partisi, milletle el ele vermiş bir siyasi partidir; oy verene değil, ihtiyaç duyana koşar. Bu fotoğraflar TBMM Grup Başkanvekilimiz ve Kadın Kolları Genel Başkanımız öncülüğünde, tüm kadın milletvekillerimizden oluşan heyetimizin, 15-16 Ağustos 2023’te, deprem bölgesine yapmış olduğu ziyaretten… Her sözü yalan ve iftira olan bir kişiden, utanmasını beklemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan “Depremzedelere 'bedava ev' sözü verenler, hem sözlerini hem de Hatay'la birlikte diğer şehirlerimizin de yolunu unuttu” demiş. İktidar ile muhalefet arasındaki farkı bilmeyen, gerçeklerle bağını koparmış bu kişi iyi okusun.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 3, 2023

Haber merkezi

Bakmadan Geçme