• Haberler
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ağır sözler: Tükürdüğünü nasıl yalacak?

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ağır sözler: Tükürdüğünü nasıl yalacak?

Türkiye ekonomik kriz sarmalından çıkmaya çalışırken yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide önemli...

Türkiye ekonomik kriz sarmalından çıkmaya çalışırken yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide önemli adımlar atıyor. Şimşek, Nas ekonomi modeli yerine reel ekonomi modeline geçileceğinin sinyallerini verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a faiz üzerinden yüklendi.

ULUSLARARASI TEFECİLER

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Uluslararası tefeciler var. Onlar Türkiye’ye para vermiyor, ‘faiz düşük’ diyorlar. ‘Faizi yükseltin’ diyorlar. Erdoğan faizi nasıl yükseltecek? Yani Türkçesi ‘Tükürdüğünü nasıl yalayacak?’ Nasıl olacak bu iş? Dediler ki ‘Kolay, sen yapma. Sana bir Hazine ve Maliye Bakanı bulalım, Merkez Bankası’na da buluruz… ABD’de yapan. Onu da getiririz. Onlar gelsin, faizleri onlar artırsın, biz parayı getirelim, o zaman vurgunu yapalım.’ Ama faiz ne olacak? Yerel seçimlere kadar ufak ufak artırın, sonra yüzde 40 olmazsa parayı getirmeyiz’ Dünyada hangi devlet dolar bazında yüzde 40 faiz verir? İşte bu beka sorunudur. Halk Bankası’nı dolandıran bir insanın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda ne işi var? Bunlarda erdem yok. Faizi indirmeyeceğim diyordun, uluslararası tefeciler bastırdılar. Yerel seçimlerden sonra da yüzde 40’a çıkaracaksın” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme