• Haberler
  • Asayiş
  • Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast düzenlemeyi planlayan terörist, “anayasayı ihlal” suçlamasından “yırttı”

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na suikast düzenlemeyi planlayan terörist, “anayasayı ihlal” suçlamasından “yırttı”

Milli İstihbarat Teşkilatı operasyonuyla Suriye’de yakalanan ve Türkiye’ye getirilen, IŞİD’in Türkiye emiri Kasım Güler, 30 yıl...

Milli İstihbarat Teşkilatı operasyonuyla Suriye’de yakalanan ve Türkiye’ye getirilen, IŞİD’in Türkiye emiri Kasım Güler, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. MİT, Güler’i, 15 Haziran 2021 tarihinde Suriye’den yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapmaya çalışırken yakalamıştı.

Güler, kırmızı bültenle aranıyordu. Saldırı düzenlemek için yanında getirdiği mühimmatlara el konan Güler, 21 Haziran 2021’de tutuklanmış, “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanmak için itirafçı olmuştu.

Güler, mahkemede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na suikast düzenlemeyi planladığını itiraf etmişti. Güler, ayrıca LGBTİ’lere, Kapadokya’da peri bacalarını kuşbaşı görmek için havalanan turistik balonlara, Zöhre Ana Cemevi’ne ve İncirlik Havva Üssü’ne de saldırı planları yapmıştı. Güler hakkında “anayasayı ihlal”, “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi, Güler’i “terör örgütü yöneticiliği” ve “tehlikeli madde bulundurma” suçundan toplam 30 yıl hapse mahkum etti. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülen “anayasayı ihlal” suçlaması ise karara yansımadı.

Güler’in anayasaya ihlal ile suçlanmamasının sebebinin ise, IŞİD’in 2017 yılından sonra Türkiye’de eylem yapmaması olduğu açıklandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme