• Haberler
  • Gündem
  • Kılıçdaroğlu, Başbağlar Katliamı’nda öldürülenleri andı

Kılıçdaroğlu, Başbağlar Katliamı’nda öldürülenleri andı

Başbağlar Katliamı, 30 yıl önce bugün gerçekleşmişti. İddialara göre namaz sırasında Başbağlar köyünü basan PKK militanları,...

Başbağlar Katliamı, 30 yıl önce bugün gerçekleşmişti. İddialara göre namaz sırasında Başbağlar köyünü basan PKK militanları, köydeki 33 kişiyi “Sivas Katliamı’nın intikamını almak” için öldürmüş, etrafa bildiriler bırakmışlardı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Başbağlar’da katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyor, hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. Toplumsal birlikteliğimize kastedenler ve bizleri ayrıştıranlar yenilecek, bu topraklarda kardeşçe yaşama irademiz ve sevgi tohumları yeşerecektir” ifadesini kullandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan, örgütün “Doktor Baran” kod adlı Dersim Sorumlusu’nun katliamdan sorumlu olabileceğini söylemişti. Öte yandan olayla ilgili ilk ihbarlara itibar edilmemesi, yetkililer tarafından olay yerinde toplanan kovanların balistik incelemeye gönderilmemesi gibi hususlar, olayın yaşandığı günden bu yana katliamda kontrgerilla parmağı olabileceğini akıllara getiriyor.

haber merkezi

Bakmadan Geçme