• Haberler
  • Özel Haber
  • Kestelli’de tarihi bina, gazi ve şehit yakınları için Konukevi olarak kullanıma açıldı

Kestelli’de tarihi bina, gazi ve şehit yakınları için Konukevi olarak kullanıma açıldı

İzmir’in Kestelli ilçesinde 19. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı, gazi ve şehit yakınlarının Konukevi olarak kullanması...

İzmir’in Kestelli ilçesinde 19. yüzyıldan kalma tarihi bir yapı, gazi ve şehit yakınlarının Konukevi olarak kullanması için restore edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal medyadan paylaştığı videoda Konukevi’nin görüntüleri yer alırken, Kıbrıs gazisi Orhan Aydın “Konukevi’nin geçen yıl 19 Eylül Gaziler Günü’nde sayın başkanımıza bir talebimiz olduğunu arz ettik. Çok kısa bir sürede bu talebimizi gerçekleştirdiler” dedi.

Tüm Türkiye’deki gazi ve şehit yakınlarına hizmet verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Güneri Onur Çeliker ise Konukevi’nin sadece İzmir’de yaşayan gazi ve şehit yakınlarına değil, tüm Türkiye’deki gazi ve şehit yakınlarına hizmet vereceğini söyledi.

Tüm Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Ufuk Çoban ise Soyer’e, sosyal Hizmetler Daire Başkanı’na ve Şube Müdürü’ne teşekkür etti.

Kestelli'de 19. yüzyıl dönemine ait tarihi yapıyı, restore ederek, gazilerimizin ve şehit ailelerimizin konukevi olarak kullanımına hazır hale getirdik.

Fedakârlıklarınızın karşılığını asla veremeyiz ama küçücük bir katkı sunarak, sizleri mutlu etmek istedik. pic.twitter.com/hhGlvoQItZ

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) September 20, 2023

Utku Beycan

Bakmadan Geçme