'Kent Ormanı' geleceğe yaşam sunacak

Geleceğe iz bırakacak bir projeyi yaşama geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 'Karşıyaka'mızın mavisini...

Geleceğe iz bırakacak bir projeyi yaşama geçirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’mızın mavisini yeşille kucaklaştıracak, gelecek nesillere eşsiz nitelikte bir orman armağan edeceğiz. Ekolojinin, ekonomiye yenilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Binlerce ağacı barındıracak Kent Ormanı projesinin, iklim değişikliğin karşı şehir ve doğa uyumlaması planlanarak yapıldığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Yeşilin her tonunun coşkuyla filizlendiği, mavinin en güzel tonlarının toprakla, yaşamla ve yeşille kucaklaştığı Karşıyaka’mızda eşsiz bir projeyi yaşama geçiriyoruz. Orman derken, sadece ağaçlandırma yapmıyoruz. Buradaki toprağı onararak ve suyu tutarak buradaki yaşamın canlanmasını sağlıyoruz. Daha önce ağaçsız ve kayalık bir bölge olan arazide kurduğumuz ormanla; kentsel ısı adası etkisini azaltmaya ve iklim kriziyle mücadeleye de önemli katkılar sunacağız. Uzun soluklu bir yatırım olan Kent Ormanı’nın önemi gelecek yıllarda çok daha iyi anlaşılacak ve çocuklarımız için yaşamsal değere sahip çok kıymetli bir miras olacaktır. Ekolojinin, ekonomiye yenilmesine izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan aldığımız güçle, Karşıyaka’mızı geleceğe hazırlamak için öncü projelere imza atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

 

 

Bakmadan Geçme