Kent Konseyi'nde mahkeme süreci sona erdi

Ödemiş Kent Konseyi, Nisan ayı olağan toplantısını Ödemiş Öğretmenevi salonunda yaptı. Öğretmenevi toplantı salonunda bir araya...

Ödemiş Kent Konseyi, Nisan ayı olağan toplantısını Ödemiş Öğretmenevi salonunda yaptı. Öğretmenevi toplantı salonunda bir araya gelen Konsey üyeleri Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisinden gelen önerileri karar altına aldıktan sonra Kent Konseyi genel kurulunun iptali için açılan dava sonucunu değerlendirdiler. Yürütme Kurulu üyeleri, dava sonucunun beklendiği gibi sonuçlandığını belirtip, gereksiz ve anlamsız dava ile 1 yıla yakın sürecin konsey başkanı ile yürütme kurulu üyeleri arasında soğukluk yarattığını dile getirdiler.

28.06.2021 tarihinde gerçekleşen seçim sonuçlarının tartışma yaratmayacak şekilde kesinleştiğini belirten yürütme kurulu üyeleri, “Keşke seçimlerin ardından süreç olağan yolunda devam etseydi” yorumunda bulundular. Değerlendirme öncesinde kadın ve gençlik meclislerinden gelen öneriler görüşülüp karara bağlandı.

19 Mayıs’ta Ödemiş kurtuluş yolunda

Gençlik Meclisi tarafından önerilen Ödemiş Kurtuluş Yolu projesiyle, lise grubu gençlerle birlikte ilçede Milli Mücadele tarihi açısından önem arz eden yerlerin ziyaret edilmesi planlandı. Yapılacak tarih ve kültür gezisinde milli mücadele döneminde ve işgal yıllarında yaşananlar, gösterilen kahramanca direniş ve Milli Kurtuluş yolunda ödenen bedeller gençlere anlatılarak, Ödemişli gençlerin yaşadıkları yerin tarihini daha yakından öğrenmesine çalışılacak. Ödemiş Kurtuluş yolu rotası ise İlkkurşun Anıtı’ndan başlayarak, Kayaköy Şehitler Anıtı, Gökçen Efe Kabri, Bozcayaka Şehitler Anıtı ve Hamamköy Şehitler Anıtı güzergahını takip edecek.

İki gündem maddesinin ardından son genel kurulun iptali içi İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi’nin verdiği ret kararı görüşüldü.

Başkan Mehmet Taşlı, genel kurul öncesinde iki listenin oluştuğunu belirterek, mahkeme sürecinde izlediği tutumla ilgili yürütme kurulu üyelerinin empati yapması gerektiğini söyledi. Taşlı, “Mahkeme kararı sonuçlandı. Temyize de başvurulmadı. Şimdi daha güzel işler yapmak için bir arada çalışmaya devam edebiliriz” dedi.

Taşlı’dan sonra söz alan yürütme kurulu üyeleri de Taşlı’nın süreci doğru yönetemediğini belirterek, özetle şunları dile getirdiler: “Genel kurulun ardından, yaptığımız ilk toplantıda, ‘Genel kurul geride kaldı. Seçimde ayrı düşmüş olabiliriz ama sonuç ortada, birlikte çalışmaya devam etmeliyiz’ dememize rağmen, mahkemeden iptal kararı beklentisi içine girildi. Bu süreç içinde bazı yürütme kurulu üyelerinin istifası istendi. Sosyal medya ortamlarında hakarete varan yazılar yazıldı. Buna rağmen, bazı meclislerimiz çok güzel işler ortaya koydular. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Kent Konseyi, Ödemiş’in yasal, hukuki bir temsilcisidir. Herkesin yürütme kurulunda olması mümkün değildir. İsteyen herkes, Kent Konseyi’nin çalışmalarına katılabilir.”

Mahkeme süreci nedeniyle kurum ziyaretleri bile gerçekleştiremediklerini söyleyen yürütme kurulu üyeleri, bayramdan sonra en başta yeni seçilen oda başkanları olmak üzere kurumları ziyaret etmeye başlayacaklarını söylediler.

Özcan ÇETİN

Bakmadan Geçme