• Haberler
  • Asayiş
  • Kendi kızını taciz eden “babanın” 42 yıl hapsi istendi

Kendi kızını taciz eden “babanın” 42 yıl hapsi istendi

Zonguldak’ta Recep H. İsimli şahsın, 18 yaşındaki kızına 9 yıldır cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Recep...

Zonguldak’ta Recep H. İsimli şahsın, 18 yaşındaki kızına 9 yıldır cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Recep H.’ye açılan davada, tacizci babanın 42 yıla kadar hapsi istendi. Recep H., “öz kızına nitelikli cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksul bırakma” ile suçlanıyor. Baba ise, jandarma karakolunda darp edildiğini iddia ederek suçlamaları reddetti.

Olay, Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki Perşembe isimli beldede meydana geldi. Beldenin sakinlerinden 18 yaşındaki M.H. Aralık ayında, okuldaki rehberlik öğretmenlerine babasının kendisine tecavüz ettiğini anlattı. Rehberlik öğretmenlerinin durumu kızın annesine bildirmesinin üzerine anne ve kız, jandarmaya gitti. M.H., babasının tacizlerinin 9 yıldır devam ettiğini bildirerek şikayetçi oldu. Kaçarken yakalanan 2 çocuk babası Recep H. hakkında, “öz kızına nitelikli cinsel istismar” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlamasıyla dava açıldı. Tacizci babanın 42 yıla kadar hapsi istendi. M.H. ise devlet korumasına alındı.

İlk duruşmaya tutuklu tacizci baba, eş ve tarafların avukatları katıldı. Recep H., kızının ve annesinin kendisi hakkında söylediklerinin iftira olduğunu, tek yanlışının ise sürekli alkol alıp evde kavga ve huzursuzluk çıkarmak olduğunu söyledi. H, “Eşimin yönlendirmesi ile kızımın bana iftira attığını düşünüyorum. Oğlum cezaevinde ziyaretime geldiğinde, ağlayarak annesinin böyle ifade verdirttiğini anlattı” dedi.

Söz alan anne ise kızının sözlerine güvendiğini, bugüne kadar başına gelenleri anlatmamasının nedeninin ise babasından duyduğu korku olduğunu söyledi.

Mahkeme, Recep H.’nin jandarma karakolunda tutuklu bulunduğu sıradaki kamera kayıtlarının talep edilmesi ve M.H.’nin dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme