Kemeraltı’ndaki çalışmalar hakkında esnaf ne diyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye’nin Konak’ta bulunan tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı yenileme projeleri ile ilgili...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye’nin Konak’ta bulunan tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı yenileme projeleri ile ilgili bir paylaşım yaptı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda Soyer şunları söyledi:

Kemeraltı’nın altından girip üstünden çıkmak, 50 yıldır dokunulmamış 252 hektarlık bir alana girip altyapısını ayağa kaldırmak kolay değildi, cesaret gerekiyordu.

Esnafımızın sabrına ve anlayışına güvendik, el ele verdik. Birlikte başaracağız, Kemeraltı’nın gelecek 50 yılını birlikte kurtaracağız.

Kemeraltı'nın altından girip üstünden çıkmak, 50 yıldır dokunulmamış 252 hektarlık bir alana girip altyapısını ayağa kaldırmak kolay değildi, cesaret gerekiyordu.

Esnafımızın sabrına ve anlayışına güvendik, el ele verdik. Birlikte başaracağız, Kemeraltı’nın gelecek 50 yılını… pic.twitter.com/jKf8fWWEtR

— Tunç Soyer (@tuncsoyer) September 11, 2023

Soyer’in paylaşımına eklediği videoda Kemeraltı’nda bulunan esnafların yenileme projesi ile ilgili yorumları paylaşıldı. Kemeraltı esnafı Adil Kirazlı 52 yıldır bölgede bulunduğunu, şimdiye kadar Kemeraltı’na hiç kimsenin böylesi bir ilgi göstermediğini belirtti; “Allah razı olsun. Şu anda Kemeraltı’nda bana göre su birikintisi olmayacak, çamur olmayacak, şikayet olmayacak” dedi.

Tunç Soyer başkanımızla başardık

Konak Mahalle Muhtarı Tamer Yıldırım ise “Tunç Soyer başkanımızla başardık, kendisine çok teşekkür ediyoruz çünkü bu iş yıllarca unutulmuş, halı altına süpürülmüş. Elini taşın altına koyacak hiç kimse yoktu, kendisi bu cesareti gösterdi. Kim ne derse desin, ne olursa olsun bu işin arkasındayım ve bu işi tamamlayacağım dedi ve Kemeraltı’nın tamamına bu hizmeti verdi” dedi.

Buranın altyapı sorunu bitmezdi

Başka bir Kemeraltı esnafı Sevinç Tülay Kirazlı da bölgede bulunan altyapı sorunlarının çokluğuna dikkat çekerek “buranın altyapı sorunu bitmezdi, şu an bitiyor. Altyapı sorunu bitiyor. Çok güzel oldu” dedi.

Tabii biraz meşakkatli ama çok iyi oldu

Bölge esnaflarından Soner Bulut ise meşakkatli olmasına rağmen yapılan çalışmanın iyi ve faydalı olduğunu belirterek daha da iyi olacağına inandığını söyledi; “çünkü daha önce her yağmurda ciddi sel tehlikesi atlatıyorduk burada, şimdi yenilendi. Umarım o sorunlar ile artık karşılaşmayız” dedi.

Uzun yıllardır ihmal edilmişti

Kemeraltı’ndaki esnaflardan Cem Üsküp ise bölgedeki altyapının uzun yıllardır ihmal edildiğini ve yapılaşmanın Kemeraltı’ndaki ticaretin gece de devam etmesi hedefini vurguladı, “bizler için çok önemli, gerekli çalışmaları yaptıkları için de belediyemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kemeraltının keşmekeş yolları daha düzgün, daha güzel

Bölgedeki bir başka esnaf Özcan Akarsu ise Kemeraltı’ndaki eski yolları “keşmekeş” kelimesi ile niteleyerek yeni döşenen yolların daha düzgün ve daha güzel olduğunu, daha yürünebilir ve çağdaş olduğunu ekledi.

Utku Beycan

Bakmadan Geçme