• Haberler
  • Gündem
  • Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’le de mi arası bozuldu? “Grup başkanlığından istifa etmeli”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel’le de mi arası bozuldu? “Grup başkanlığından istifa etmeli”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in, kurultayda CHP’nin yeni genel başkanlığına aday olacağı söyleniyordu. Özel’in “sorumluluk almaktan...

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in, kurultayda CHP’nin yeni genel başkanlığına aday olacağı söyleniyordu. Özel’in “sorumluluk almaktan kaçınmam” sözleri, bu kanıyı güçlendirmişti.

İsmail Küçükkaya, Halk TV’de sunduğu programda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup Başkanı Özgür Özel için “genel başkanlığa aday olma niyeti varsa saygı duyarım ancak bu durumda grup başkanlığından istifa etmeli” dediğini iddia etti.

Yine İsmail Küçükkaya, Özgür Özel’in kendisini aradığını ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı temaslarda böyle bir ifade kullanılmadığını, henüz adaylığının kesinleşmediğini, yaptığı şeyin değişimi talep etmek ve bunun nasıl olabileceğine dair fikirlerini paylaşmak olduğunu söyledi.

Küçükkaya’nın iddialarına göre Özel, telefonda “Henüz daha adaylık açıklaması yapmadım. Çünkü henüz kurultayın ne zaman yapılacağı belli değil. Ancak ben parti terbiyesi almış birisi olarak adaylık konusunda kurultay netleştiğinde kesin kararımı verdiğim zaman kamuoyuyla paylaşmadan önce sayın genel başkanıma bunu anlatacağım. İlk önce benden duymasını isterim. Süreç netleştiğinde adaylığımla ilgili kararımı kamuoyu ve öncesinde Kılıçdaroğlu ile paylaşınca bana söyleyebilir.” dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme