Kebapçıların gözdesi sumağın hasadı başladı

Adana'nın Feke ilçesinde Torosdağı eteklerinde doğada bizatihi yetişen Sumak bitkisinin hasadı başladı. Adana'da kebapçıların elzem baharatları...

Adana’nın Feke ilçesinde Torosdağı eteklerinde doğada bizatihi yetişen Sumak bitkisinin hasadı başladı. Adana’da kebapçıların elzem baharatları ortada arsa meydan Sumak’ın güçlü hasat mesaisi sürerken bu sene kilosu 300 TL’den müşteri bulması ile köylünün yüzünü güldürüyor.

Feke’nin Ormancık ve Gaffaruşağı mahalleleri’nde güçlü yamaçlarda yetişen sumak bitkisinde hasat başladı. Sumağın sofralara uzanan ezgi yolcuğunun güçlü hasadının arkası sıra sumak taneleri değirmenlerde dövülerek münasebetsiz biçimine getiriliyor.

Zorlu arazide sumak hasadı fail Emine Kayboz, hasadın güçlü ortak iş bulunduğunu aktararak, “Hasadı aşırı güçlü sumak biçimine iletmek aşırı ağır lakin nazarıitibar aşırı büyük” niteleyerek konuştu.

Adana’da kebapçıların hevesi yoğun

Kebapçıların gözdesi bulunan ortak mahsul bulunduğunu aktaran Davut Kayboz ise, “Yararları saymakla tükenmez iflah kaynağı ortak bitki. Son devirde Covid-19’un ilacı diyoruz. Burası 3 dönüm toprak ve vaktiyle üzüm bağı idi. Bağ kuruduktan sonradan bizatihi sumak yetişti. Bizde hasat düşüncesince geldik. Kebapçılar ilkin soğan salatasında kullanılmaktadır ve rağbeti büyük. Satışta başağrısı namevcut güzeşte sene 200 TL ’den satıldı. Bu yılda 300 – 350 TL ortada satışı oluyor” dedi.

Hasat sonrası Sumağın ekşiye dönüşünde güç ortak proses bulunduğunu aktaran Kayboz, “Hasat sonrası sumak ortak aşırı etaptan geçiyor. Ekşi biçimine gelmesi ağır ve aşırı çalışma harcanan ortak süreç” halinde konuştu.

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme