Karşıyaka'ya devasa Kent Ormanı

Karşıyaka'daki devasa Kent Ormanında binlerce ağaç barınacak Küçük Menderes Gazetesinin haberine göre, Karşıyakalıları kent içerisinde doğayla...

Karşıyaka’daki devasa Kent Ormanında binlerce ağaç barınacak

Küçük Menderes Gazetesinin haberine göre, Karşıyakalıları kent içerisinde doğayla buluşturmayı hem de kentin ekolojik dengesine katkı sunmayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde “ Kent Ormanı” kuruyor. İzmir’in en büyük ‘yeşil’ yatırımlarından biri olması planlanan arazi 32 futbol sahası büyüklüğünde arazi üzerinde konumlandırılmakta. Geleceğe iz bırakılması adına oluşturulan bir projeyi yaşama geçirdiklerine değinen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’mızın mavisini yeşille kucaklaştıracak, gelecek nesillere eşsiz nitelikte bir orman armağan edeceğiz. Ekolojinin, ekonomiye yenilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Öncesinde kayalık, ağacın bulunmadığı bir alan olan arazide kurulan bu orman sayesinde,  iklim kriziyle mücadele ve şehirsel ısı adası etkisini azaltma noktasında İzmir için katkılar sağlaması adına önemli bir proje olma niteliği taşımaktadır.

 

Büşra Üçler Dinç

 

 

 

Bakmadan Geçme