Karşıyaka harekete hazır

Alternatif ulaşım yöntemleri ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında farkındalık yaratmaya odaklanan etkinlikler 16-22 Eylül tarihleri...

Alternatif ulaşım yöntemleri ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı hakkında farkındalık yaratmaya odaklanan etkinlikler 16-22 Eylül tarihleri arasında kentin dört bir yanında gerçekleştirilecek. Bu yıl 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 2400 kentin katıldığı ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nın teması ‘Gelecek Enerjini Koru’ olarak belirlendi. 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm şehirlerde birbirinden renkli etkinlikler planlanırken, Karşıyaka Belediyesi de turlar, yürüyüşler ve eğitimler ile dolu bir aktivite programı hazırladı.

Etkinliklerin yanı sıra kalıcı uygulamalarla da kent hayatına katkı sunulacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ‘Çocuk Dostu ve Oynanabilir Kent Karşıyaka’ raporunda yer alan güvenli okul rotalarından biri hayata geçirilecek. Ayrıca işe bisikletle gelen personelin kullanımı için Karşıyaka Ana Hizmet Binası’nda hazırlanan bisiklet park alanı da kullanıma açılacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme