• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka Belediyesi’nde iş sözleşmesi imzalandı

Karşıyaka Belediyesi’nde iş sözleşmesi imzalandı

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş...

Karşıyaka Belediyesi ile Tüm Bel Sen 2 Nolu Şube arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucu sözleşme imzalandı. İz Gazete’de yayınlanan habere göre sözleşme ile beraber Karşıyaka Belediyesi, çalışanlarına diğer pek çok ilçeye kıyasla tatmin edici şartlar sunmuş durumda.

Sözleşmeye göre Nisan 2023-Nisan 2024 dönemi arasında sosyal denge tazminatına yemek dahil edilecek. 2024’ün ilk ayında tazminatta, maaş katsayısı oranında artış gerçekleştirilecek. 10 yaşından küçük olan ve eğitim gören çocukları olan kadın personellere sabah ve akşam birer saatlik esneklik sağlanacak. Personellerden biri 1. derecede bir yakınını kaybettiğinde verilen yardım ile engelli çocuğu bulunan personele aylık olarak verilen yardımda iyileştirme yapılacak ve aylık 88 biniş olarak belirlenen ulaşım yardımında, ESHOT’un yapacağı zamma göre düzenleme yapılacak. Sözleşmenin imzalandığı törene Karşıyaka belediye başkanı Cemil Tugay, Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Genel Hukuk ve Örgütlenme Sekreteri Bülent Türkmen, 2 Nolu Şube Başkanı Fatma Kılınç, Şube Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Faruk Vergili, Şube Yöneticilerinden Muzaffer Fırat, İşyeri Temsilcileri Selçuk Birdi ve Fırat Belen de katılmış durumda.

Törende Cemil Tugay, Türkiye’deki ekonomik şartları ve enflasyonun yüksekliğini vurgulayarak “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa çalışanlarımız kendi bireysel özgür tercihleriyle, istedikleri sendika çatısı altında haklarını arayabildiler. Bu durumun her zaman savunucusu olduk. Bugün ne yazık ki mevcut iktidar birçok alanda olduğu gibi ekonomiyi de yönetemeyen, halkını yüksek enflasyona ezdiren bir anlayış içerisinde. Biz çalışma arkadaşlarımızın giderek ağırlaşan ekonomik şartlar, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında haklarını korumaya, insan onuruna yakışır şekilde, en iyi imkanları ve şartları sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Tugay, ayrıca sendika ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucu imzalanan sözleşmenin iki tarafı da tatmin ettiğine inandığını, çalışanların enflasyona ve hayat bağlılığına karşı ezdirilmeyeceğini söyledi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme