KARŞILIKSIZ SEVGİNİN ADIDIR ANNE

Merhaba kıymetli okurlarım. Bu makalemde geçtiğimiz günün Anneler Günü olması münasebetiyle Anneler Günü'nün nasıl ortaya çıktığını,...

Merhaba kıymetli okurlarım. Bu makalemde geçtiğimiz günün Anneler Günü olması münasebetiyle Anneler Günü’nün nasıl ortaya çıktığını, annelerimizin hayatımızdaki yeri ve tartışılmaz değerini konu alacağım…

Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler, çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar, yılın farklı günlerinde kutlarlar. Buna bağlı olarak özel ziyaretlerde bulunulur, gönülleri alınır, kırgınlıklar varsa buzlar eritilir.

Anneler Günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD’de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre’nin onayıyla ABD çapında genişledi.

Sevgilerin karşılıksız olduğu, vefa ile cefanın aynı anda gösterildiği yerdir anne yüreği. Yılın yalnızca bir günü, nasıl Anneler Günü olabilir ki? Yılın bütün günleri Anneler Günü gibi yaşansın, her gün onlar için kutlansın. Şu geçici ömürden ebediyete göç etmiş tüm annelere Allah’tan rahmet, geride kalan evlatlarına sabırlar diliyorum. Bir evlat her ne hata yaparsa yapsın her anne onu yüreğinde affeder, kıyamaz. Düşünsenize bir anne gözüyle dünyaya bakmak ne kadar yapıcı ve güzel, hataları affetmek ama doğruya da yönlendirmek.

Annelik; evlat dünyaya getirmek değil, dünyaya getirdikten sonra karşılıksız, beklentisiz ömür boyu vefayla, şefkatle koruyarak sevmektir. İşte bu duygularda olan tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Allah, sizi evlatlarınızın başından eksik etmesin. Kıyamaz anneler evlatlarına. Hayırsız evlat vardır belki ama cefa çekmeyen, vefasız anne çok nadirdir.

Bu meyanda ben de kıymetli eşime bize yaşattığı o özel annelik duygularından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Annelik duygusunu daha yavrumuzu dünyaya getirmeden en derin hissiyatlarıyla yaşıyor…

Öyle korumacı, öyle sevgi dolu ki yavrumuza annesinin yüreği, hayallerini anlatırken gözlerindeki parıltı yüreğimi ısıtıyor.

Şükürler olsun bizi bize yazan Rabbimize, senin annelik duyguların evladıma ve bana nasip oldu.

Allah seni yetiştiren biricik anneciğinden de ve senden de razı olsun, bizim şefkatli merhametli biricik annemiz, kıymetli eşim, teşekkürler.

Sevgi ve saygılarımla, sağlıcakla kalın.

Not: Bu yazı gazetemizin 11 Mayıs 2021 tarihli sayısında yayınlanmıştır.

Bakmadan Geçme