Karpuz

Karpuz kabakgiller familyasından, kalın ve yeşil kabuk içerisinde sulu ve kırmızı olan meyvedir. Sıcak bölgelerde yetiştirilen...

Karpuz kabakgiller familyasından, kalın ve yeşil kabuk içerisinde sulu ve kırmızı olan meyvedir. Sıcak bölgelerde yetiştirilen karpuz, ülkemizde özellikler Diyarbakır’da yetiştirilmektedir. Türkiye, dünya karpuz üretiminde ikinci sırada yer almaktadır. Yaz aylarında sıklıkla tüketilen bu meyve hakkında biraz bilgi edinelim istedim. Karpuz içerisinde bulunan likopen sayesinde kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rol oynar. Likopen Kan basıncının düzenlenmesini sağlar. Karpuz, içerisinde bulunan sitrülin sayesinde vücutta yağ birikimi oluşumunu önler ve yağ yakımını hızlandırır. A vitamini ve C vitamini içerir. Cilt sağlığı için faydalıdır. Vücudumuza enerji sağlar. Lif içeriği sayesinde sindirimde yardımcı olur ve fayda sağlar. İdrar söktürücü özelliği vardır. Uyku problemlerine iyi gelir. Kalsiyum ve potasyum içeriğine sahiptir bu nedenle kas ve kemiklerimize faydalıdır. Tabi ki içerdiği şeker oranına yüksek olduğu için porsiyon kontrolüne dikkat ederek tüketilmelidir. Sizlere sıcak havalarda tüketilecek güzel bir ara öğün tarifi yazıyorum umarım keyifle tüketirsiniz.

Karpuzlu Smoothie Malzemeleri

1 Dilim Karpuz (2 avuç büyüklüğünde )

1 Su Bardağı Light Yoğurt (200 Ml Lik)

10 Gram Pudra Şekeri

Karpuzlu Smoothie yapılışı:

1 porsiyon 192 kcal 410 gram

Karpuzlu smoothie yapmak için malzemelerin tümünü el blenderi ile püre haline getirin. Karpuzlu smoothie servise hazır. Soğuk servis ediniz. Afiyet olsun.

Bakmadan Geçme