• Haberler
  • Gündem
  • Karesi Belediyesi ilçeyi parklar ve yeşil alanlarla donatıyor

Karesi Belediyesi ilçeyi parklar ve yeşil alanlarla donatıyor

Karesi Belediyesi kentteki yeşil bölgelerin miktarını arttırmak, Karesi'nin çehresini yeşille buluşturmak, ülke sakinlerinin nitelikli saat geçirebilecekleri...

Karesi Belediyesi kentteki yeşil bölgelerin miktarını arttırmak, Karesi’nin çehresini yeşille buluşturmak, ülke sakinlerinin nitelikli saat geçirebilecekleri alanlar peyda etmek düşüncesince “Daha Yeşil Bir Karesi” anlayışıyla çalışmalarına bitmeme ediyor. İlçeye dünkü parklar kazandırılırken, bulunan parklar ise yenileniyor.

Karesi Belediyesi kabilinden ilçe genelinde yeşil alan miktarının arttırılması, dünkü ormanlık bölgelerin ilçeye kazandırılması, kalıplı kıyafetli birlikte ülke düşüncesince çalışmalarına bitmeme ediyor. Park Ve Bahçeler Müdürlüğüne ilişkin takımlar kabilinden ilçeye dünkü park ve yeşil alanlar kazandırıyor. İlçeye dünkü parklar ve yeşil alanlar kazandırılırken, bulunan parklarda yenileme, görev ve tamir emek harcamaları takımlar kabilinden titizce gerçekleştiriliyor.

Yeni parkların inşası bitmeme ediyor

Karesi Belediyesi, 2019-2023 yılları arasındaki 4 salname süreçte 19 yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirirken, 44 bin 322 metrekarelik bölgede 4 bin 784 skor fidan ve diken grubu dikimi yaptı. Bu süreçte Şehitler Parkı önü, Paşaalanı Mahallesi Serkan ve Terminal Caddesi girişlerindeki kavşaklar düzenlendi. Kırsal ve merkezde toplan 72 skor gömütlük dalında 1 milyon 49 bin metrekare bölgede yabanıl ot temizlikleri ise süreli namına bitmeme ediyor.

Çalışmalar dahilinde gine bu seneler içinde 30 skor aldatmaca gurubu ve 498 skor ışıklandırma direği montaj yapılması gerçekleştirildi. 460 skor donatı elemanı montaj yapılması yapılırken, 3,5 milyon metrekare ise yaya kaldırımı beden ve gömütlük içi yabanıl ot temizliği yapıldı. Yine çalışmalarda Kocaavşar Mesire sektörü düzenlenirken, site sakinlerinin dinlence günlerini dörtköşe birlikte halde gerçekleştirebilecekleri 230 dönümlük yeşil alan şehre kazandırıldı.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme