Karatay Belediyesi unutanları unutmadı

Bu manalı günde hastalanmış ve hastalanmış yakınlarını bekâr bırakmayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, merkezin hem...

Bu manalı günde hastalanmış ve hastalanmış yakınlarını bekâr bırakmayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, merkezin hem hastalar hem de hastalanmış yakınları düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli müşterek üretim bulunduğunun altını çizerek; “Bizler çınarlarımızı baş döndürücü seviyoruz. Onlar bizim afsun makamımız ve cennetin birer kapısıdırlar” dedi.

Karatay Belediyesi tarafından, “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” nedeniyle manalı ve hususi müşterek aktiflik düzenlendi. “Unutanları Unutmayalım” temasıyla Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nde meydana gelen programda tören düzeni üyeleri, hastalanmış ve hastalanmış yakınlarıyla yegâne on paralık ilgilenerek onlarla geveze ederken; Konya Yardımsevenler Derneği çeşidinden 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ne hususi yerine hazırlanmakta bulunan konserin yanı esna okunan şiirler, programa nitelik kattı.

“Bu sene ayrımsız sürede merkezimizin 7. yapılış yıldönümünü de kutluyoruz”

Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney icra ettiği konuşmada Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin öneminden bahsetti. Merkezin 2016 yılından buyana en elleme hizmeti verdiğini hatırlatan Figen Güney, “Bugün ayrımsız sürede 2016’da doğan merkezimizin de 7’nci yılını kutluyoruz. Merkezimizin yaşama geçmesi ve bugünlere gelmesinde çalışmaları mevcut her insana teşekkürname ediyorum. İyi ki varsınız. Daha kaç yıllara gelişigüzel daim baş başa ulaşalım ve bu cins merkezler kalıp yerine ülkemizin ciharıyek tarafında çoğalır inşallah. Biz 2016’da açıldık ve 2017’de 8 dünya arasından bu plan Dünya Sağlık Örgütü çeşidinden müşterek numara seçildi. Daha kaç dobra projede müşterek arada olmayı dilek ediyoruz” dedi.

“Çınarlarımız bizim afsun makamımızdır”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Alzheimer dair müşterek farkındalık kurmak benzeri bahis konusu programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Hasan Kılca, “Bizler büyüklerimizi ve çınarlarımızı baş döndürücü seviyoruz. Bizim gelenek, örf, skor ve dinimizde onlara öf caba denmemesi gerekiyor. Çünkü onlar bizim çınarlarımız, afsun makamımız ve cennetin birer kapısıdırlar adeta. Rabbim onları başımızdan kem etmesin. Bizler onlara gelişigüzel devir bedel vereceğiz. Konya’da gelişigüzel daim baş başa kaç hizmete imza atıyoruz. Ancak ego en baş döndürücü bu merkeze ehemmiyet veriyorum. Böyle iyice merkezi ilçemize kazandırdığı düşüncesince eski devre şehremaneti başkanımıza bu vesileyle teşekkürname ediyorum. Bizler de bu hizmeti şişman müşterek hassaslık ve titizce sürdürüyoruz. Önümüzdeki sene açılışını yapacağımız Engelsiz Yaşam Merkezi, Konya’mızın ve ülkemizin en şişman mâniasız hayat merkezi olacak. Burada bulunduğu üzere o projemiz de tamamlandığında gene özürlü fertleri evlerinden alacağız ve gelişigüzel yerine hem eğitimlerine hem de rehabilitelerine yardım sunacağız. Bu sayede hastalanmış yakınlarımızın da hususi yaşamlarına dakika ayırmalarını elde etmiş olacağız. İlçemiz ve insanımız düşüncesince ne gerekiyorsa yapmayı sürdüreceğiz. Şehrimizi, insanımızı ve gençlerimizi baş döndürücü seviyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi’nin önemine aksan yaptı. Prof. Dr. Mehmet Koç, “Türkiye’ye kalıp müşterek plan yerine başlamış bulunan bu özek bundan sonraları dünyada da gösteriş manken müşterek pozisyona mevrut durumda. Bu, hakkıyla de şişman müşterek öz saygı ve alım çalım donör müşterek durum. Sağlık hizmetlerinde dünyayla yarışır müşterek noktadayız. Konya yerine da baş döndürücü elleme durumdayız. Bizim insanımız gelişigüzel şeyin en güzeline layıktır. Bizler size işlev ettiğimiz düşüncesince mutluyuz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer ise, “Karatay Belediyemizin 2016’da açmış bulunduğu Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi, hemen müşterek sene sonraları Dünya Sağlık Örgütü’nün kalıp gösterdiği müşterek yapılış durumuna geldi. Dolayısıyla burada maruz hizmetler, verdiği memnuniyetin haricinde ayrımsız sürede müşterek gösteriş manken de olmakta ve bu hizmetlerin yaygınlaşmasına da punt oluyor. Burada maruz hizmetler baş döndürücü kıymetli. Buranın yaşama geçmesi ve işlev vermesinde emeği bulunan herkesi kutlama ediyorum” diye konuştu.

Açılışa, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney ve yönetimi, Alzheimer hastaları ve hastalanmış yakınları katıldı.

Haber

Kaynak: IHA

Bakmadan Geçme