• Haberler
  • Dünya
  • Kanada’daki orman yangınları ABD’yi esir aldı

Kanada’daki orman yangınları ABD’yi esir aldı

Kanada’da 413 ormanda süren yangınlar ABD’nin kuzey doğusunda bulunan eyaletleri etkisi altına aldı duman yüzünden hayalet...

Kanada’da 413 ormanda süren yangınlar ABD’nin kuzey doğusunda bulunan eyaletleri etkisi altına aldı duman yüzünden hayalet kasabalara dönen kentlerde bu gün 1 milyon maske dağıtımı yapılacak.

ABD’nin 5 eyaletinde de sıcak, kuru ve istikrarsız hava koşulları nedeniyle orman yangınlarına karşı “kırmızı alarm” uyarısı yapıldı.

Haber

ABD hükümetine bağlı AirNow isimli internet sitesi, New York şehri ve civarındaki kentlerde hava kalitesi seviyesini belirten renk skalasını turuncu renkten 165 kırmızı renge çıkardı.

Haber

Gün boyu puslu havaya sebep olan New York ve New Jersey bölgelerindeki yangın dumanlarının kokusu hissedilirken, yetkililer, özellikle kalp, akciğer ve solunum yollarına bağlı rahatsızlığı olanları dışarı çıkmama konusunda uyarıyor. Etraftaki banliyölere sağlık açısından gerekli önlemleri almaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuluyor. ABD’nin orta batısında bulunan Minnesota, Michigan ve Wisconsin’da halkın hava kalitesine bağlı risklere karşı dikkatli olmaları gerektiği söylendi.

DIŞ HABERLER

Bakmadan Geçme