Kamp alanlarına el konulunca tarlada uyudular

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için mücadele eden çevreciler ve köylüler, 2 yıldır...

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için mücadele eden çevreciler ve köylüler, 2 yıldır nöbetlerini sürdürdükleri kamp alanından dün sabah jandarmanın zoru ile çıkarıldı.

Kamp alanındaki eşyalar boşaltılırken, yerine yerleştirilen bir konteyner ile jandarma karakol birimi kuruldu. Köylüler ve çevreciler, özel mülkiye ait araziden tahliye edilmelerinin ardından, direnişlerini kamp alanının yanındaki tarlada sabaha kadar nöbet tutarak ve slogan atarak sürdürdü.

Yaktıkları fenerler ve cep telefonlarının ışıkları altında sık sık “Akbelen ormanlarını terk etmeyeceğiz” sloganı atan yaklaşık 30 köylü ve çevreciye, jandarma tarafından, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı davrandıkları gerekçesiyle uyarıda bulunuldu.

Jandarmanın bariyerlerle çevirdiği alanın önündeki tarlada nöbet tutarak sabahlayan köylüler, avukatlarının başvuruları üzerine yarın yapılacak mahkeme tespit keşfinden, adalet beklediklerini söyledi.

JANDARMA AKBELEN KAMP ALANINA KARAKOL KURDU

Direnişçilerin yaklaşık iki yıldır çadır grup, paneller düzenlediği, şarkılar söylediği, siyasilerin ziyaret edip açıklamalar yaptığı Akbelen kamp alanında, dünkü müdahalenin ardından yeni düzenleme yapıldı. Kamp alanına mıcır dökülerek, üzerinde Milas Kaymakamlığı Jandarma Asayiş Karakolu yazılı tabela bulunan konteyner yerleştirildi. Alandaki tüm pankart, bayrak ve dövizler toplandı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme