Kahrat'ta keten buluşması

Döngü Kooperatifi, Tire'nin Kahrat mahallesindeki çiftçilerle bir keten buluşması gerçekleştirdi. Kahrat Muhtarlığı önündeki kahvede tarımla ilgili...

Döngü Kooperatifi, Tire’nin Kahrat mahallesindeki çiftçilerle bir keten buluşması gerçekleştirdi. Kahrat Muhtarlığı önündeki kahvede tarımla ilgili kurumlarla üreticileri bir araya getiren kooperatif ortakları, ketenle ilgili çeşitli bilgiler sundular.

Büyük ilgi gören Döngü Kooperatifi Çiftçi Buluşması’na Kahrat Mahallesi Muhtarı Süleyman Köseoğlu,  Tire Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Fikret Bük, Ege Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nden Yağlı Tohumlar Şube Şefi Dr. Ayşegül Altunok Memiş ile Esra Sınav ve Ahmet Kalın, Tire İlçe Tarım Müdürlüğü adına ziraat mühendisleri Filiz Çeşmelioğlu, Zeynep Özlem Şen, Sibel Togay ve Rabia Bağcı katılarak çiftçilerin keten üretimi ile ilgili sorularına yanıt verdiler.

Toplantıda Döngü Kooperatifi’ni Başkan Zeynep Derece ve ortaklar Müge Nisari, Elmas Kuruoğlu ve Sevda Boduroğlu temsil etti. Keten üretimi ve AR-GE çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgiler veren Zeynep Derece ve Müge Nisari, kooperatifin geliştirdiği ürünleri de tanıttılar. Susuz ve ilaçsız tarım açısından Tire bölgesi için en uygun bitkilerden birisi olan keten ekimini teşvik etmeye çalıştıklarını, bölgede keten üretimini yaygınlaştırarak ve işlenebileceği bir merkez kurarak katma değerini arttırıcı ürünler ortaya çıkarmak istediklerini anlatan ortaklar, bu sayede başta kadın üreticiler olmak üzere çiftçilere yeni bir kazanç kapısı açmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

Ketenle ilgili verilen bilgileri ilgiyle dinleyen, ürünleri inceleyen üreticiler arasından çıkan öncü çiftçiler, kooperatif yöneticileri ile görüşerek bu kış keten tohumu ekmek istediklerini beyan ettiler.

 

Özcan Çetin

Bakmadan Geçme