• Haberler
  • Spor
  • Kaf Sin Kaf efsanesi Gazcı Erol'un adı parkta yaşayacak

Kaf Sin Kaf efsanesi Gazcı Erol'un adı parkta yaşayacak

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 'Bir Karşıyakalı geleneği olan vefamıza bu parkı eklemekten gurur duyuyor...

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Bir Karşıyakalı geleneği olan vefamıza bu parkı eklemekten gurur duyuyor; Gazcı Erol büyüğümüzü onurla ve saygıyla anıyorum” diye belirtti

Spordan sanata kadar farklı alanlarda gösterdikleri başarılarla Karşıyaka’yı değerli yapan ve tarihe iz bırakan isimleri cadde, sokak ve parklarında yaşatan Karşıyaka Belediyesi, anlamlı bir törene daha imza attı. Karşıyakalıların yüreklerinde ve akıllarında ‘Gazcı Erol’ lakabıyla yer edinen, Kaf Sin Kaf’ın efsane futbolcularından ve başkanlarından Erol Özışıkçılar’ın adı, Yalı Mahallesi’ndeki bir parka verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın ev sahipliğindeki törende; Özışıkçılar Ailesi ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Rafet Yacan, KSK Asbaşkanı Turhan Gürsel Urhan ve Yönetim Kurulu üyeleri, KSK Divan Kurulu Başkan Yardımcısı Ekrem Güçsav, KSK’nin eski başkanlarından Yılmaz Temizocak ve Fatih Diniz, 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Mustafa Karluk, Karşıyaka Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı, KSK’ye emek vermiş sporcular, Belediye Meclisi üyeleri, Şair ve Yazar Okan Yüksel, muhtarlar ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileri katılım gösterdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Parklar açıyoruz, farklı isimler veriyoruz, açılışlar yaparken o değerli insanları tekrar hatırlıyoruz. Onlar elbette, kendileriyle beraber yaşayan ve anılarını paylaşan insanların yüreklerinde her zaman ölümsüzler. Ama değerli bir insanın adını bir yere verdiğiniz ve adeta damgasını bastığınız zaman, aslında orası artık onun adımlarının yaşadığı, varlığının tescillendiği bir yere dönüşüyor. O yüzden bugün yaptığımız gibi, Karşıyaka’mıza kimi zaman siyasette, kimi zaman yerel yönetimde, kimi zaman sanatta ama belki de en çok Karşıyaka’nın en simge kurumu ve en büyük değeri olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne verdiği hizmette adı öne çıkmış insanlarının hatıralarını bu şekilde yaşatma çabamız devam edecek. Bir Karşıyakalı geleneği olan saygı, sevgi ve vefamıza bu parkı eklemekten onur duyuyor; hemşehrilerimizin kentlilik bilincine ve gelecek kuşaklara emanet ediyoruz. Gazcı Erol büyüğümüzü onurla anarken, değerli ailesini ve sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme