Kadir Şeker, hapse geri dönmeyecek

5 Şubat 2020 tarihinde, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi’nde Kadir Şeker, bir çiftin bir parkta...

5 Şubat 2020 tarihinde, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi’nde Kadir Şeker, bir çiftin bir parkta tartıştığını görmüş, genç kadının şiddet gördüğünü düşünmüştü.

Şeker, sevgilisiyle tartışan Özgür Duran ile kavga etmeye başlamıştı. Duran, Şeker tarafından bıçaklanmış, hastanede hayatını kaybetmişti.

Şeker, ‘kasten öldürme’ suçundan, Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılmış, ceza ‘haksız tahrik’ nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimi ile de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü. Şeker, tahliye edilmişti. Avukatların itirazı ile Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesini gözeterek kararı bozmuştu. Bir kez daha görülen yargılamada Şeker’e yerel mahkeme tarafından 10 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Şeker, Kovid 19 tedbiri kapsamında 31 Temmuz 2023’e kadar izinli sayılarak tahliye edilmişti.

Şeker, hapse geri dönmeyecek

31 Temmuz 2023’e kadar izinli olarak cezaevinden ayrılan Kadir Şeker’in avukatlarından olan Mustafa Aladağ, yeni getirilen torba yasa içerisinde bulunan “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerini İnfazı” hakkındaki maddelere göre, Şeker’in cezaevine geri dönmeyeceğini söyledi.

Aladağ, “İnfazına 5 yıl ve daha az süre kalan hükümlülerin, denetimli serbestlik hükümleri kapsamında cezaları infaz olunacak” dedi.

Maddeden, anayasal düzene karşı ve terörle mücadele kapsamındaki suçlar işlemiş suçlular haricinde, şartları sağlayan herkes yararlanabiliyor.

Aladağ, Şeker’in kalan 46 ay ceza süresi 5 yılın altında olduğu için onun da kanundan faydalanacağını belirtti, “Şeker, 31 Temmuz itibariyle 15 gün içinde infaz işlemleri için ilgili açık cezaevi kurumuna müracaat edecek. Oradan denetimli serbestliğe ayrılacak ve kanun doğrultusunda bir daha açık ya da kapalı cezaevine girmeyecek. Cezasını denetimli serbestlikte tamamlayacak.” ifadelerini kullandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme