• Haberler
  • Genel
  • Kaçak elektrik tespiti yapan ekip canıyla tehtid edildi

Kaçak elektrik tespiti yapan ekip canıyla tehtid edildi

Dicle Elektrik’e bağlı üç kişilik saha ekibi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde rutin bir kaçak kontrol için görevlendirildi....

Dicle Elektrik’e bağlı üç kişilik saha ekibi, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde rutin bir kaçak kontrol için görevlendirildi. Polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alınırken, ekip üyeleri Fatih Mahallesi Tavşantepe mevkiindeki bir beton direkteki Alçak Gerilim (AG) elektrik hattından kaçak bağlantı tespit etti.

Kontroller sırasında, kaçak elektrik kablolarının direğin içinden ve yer altından geçirilerek 100 metrelik bir ticarethane binasının otoparkına bağlandığını ve elektriğin otoparkta ve binanın arkasında bulunan tarlayı sulamak amacıyla kuyudan su çekmekte kullanıldığını tespit etti.

Kaçak hattının tespit edildiği fark eden kişiler, görevliler ekibe tehditler savurmaya başladı. Bir kişi, Dicle Elektrik görevlisine ölüm tehdidi içeren sözler sarf ederek, polise güvenmemesi gerektiğini ifade etti.

“Seni mermi manyağı yaparım, beni tanıyor musun? O emniyete güvenme”

https://dai.ly/k57Sr6tc887L5PzbXm2

Ancak, ekip üyeleri tehditlere aldırış etmeden görevlerini yerine getirdi ve olayları cep telefonlarıyla kayıt altına aldılar. Polis müdahale ederek cihazları bölgeden uzaklaştırdı. Görevi engellemeye çalışan şahıslar ise polis müdahalesi ile bölgeden uzaklaştırıldı.

Kontroller yapıldıktan sonra diğer aboneleri de kontrol etmek üzere yola çıkan saha ekibi, takip edildiğini fark etti. Kaçak elektrik kullanan dört kişi, araçlarla Dicle Elektrik ekibini Çınar-Diyarbakır karayolunda takibe aldı ve aracın önünü keserek saldırmaya çalıştı. Ekibi bulunduğu araçta mahsur kalmaktan kurtulan polisler, ekibin yol güvenliğini sağladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme