• Haberler
  • Teknoloji
  • Jack Dorsey: Türkiye Bizi Tehdit Etti – Eski Twitter CEO’sundan Türkiye Açıklaması

Jack Dorsey: Türkiye Bizi Tehdit Etti – Eski Twitter CEO’sundan Türkiye Açıklaması

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, katıldığı bir programda Türkiye, Nijerya ve Hindistan’ın geçmişte Twitter’ı...

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, katıldığı bir programda Türkiye, Nijerya ve Hindistan’ın geçmişte Twitter’ı tehdit ettiğini söyledi.

Dorsey, YouTube’da yayınlanan Breaking Point adlı haber programına konuk olarak Türkiye’nin, Nijerya’nın ve Hindistan’ın şirket platformunu kapatma tehditleriyle karşılaştığını belirtti. Türkiye’nin özellikle Twitter için çok sayıda talepte bulunduğu ve twitter’ın yerel mahkemelerde mücadele ettiğini, genellikle de kazandığını ifade etti. Ancak Türkiye’nin sürekli olarak platformunu kapatma tehtidinde ısrar etti.

Dorsey, “Hindistan ve Türkiye gibi ülkeler, gazetecilerin hesaplarını platformdan kaldırmamız için birçok talepte bulundu” şeklinde konuştu ve Türkiye’nin Hindistan’a benzer şekilde davrandığını, Nijerya’nın ise farklı bir örnek olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Hindistan hükümetinin platformu kapatma ve kısıtlamasının yanısıra, Twitter çalışanlarının evlerini de bastığını ekledi.

Dorsey, 2020’deki çiftçi protestolarıyla bağlantılı olarak Hindistan hükümetinin birkaç tweet ve hesabın kaldırılmasını talep ettiğini, ayrıca hükümeti eleştiren gazetecilerin sansürlenmesini istediğini açıkladıktan sonra Hindistan hükümeti iddiaları sert bir şekilde reddetti ve Twitter’ı yasaları ihlal etmekle suçladı. 

Twitter’ın ifade özgürlüğünü destekleyen bir platform oluşu kimi ülkelerde ciddi bir sorun olarak görüldü. Twitter, 2021 yılında Nijerya lideri Muhammedu Buhari’nin ayrılıkçıları tehdit eden bir paylaşımını kaldırdıktan sonra ülkede yasaklandı. Twitter, yaşağın kaldırılması için ülkede yerel bir ofis açmayı kabul etti

Jack Dorsey, 2021 yılında Twitter CEO’luğundan ayrıldı ve 2022 yılında Elon Musk tarafından satın alındı. 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme