İZTAŞIT Ödemiş yolunda

iZTAŞIT Ödemiş Kaymakçı’da hizmete başladı. Yapılan törende toplu taşımanın önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...

iZTAŞIT Ödemiş Kaymakçı’da hizmete başladı. Yapılan törende toplu taşımanın önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ”İZTAŞIT daha önce var olan Kaymakçı Taşıtlar Kooperatifini ESHOT’la birleştirerek hem vatandaşa daha konforlu, daha kaliteli hizmet sundu; hem de kooperatif üyelerinin ekmeğini büyüttü. Orada da ESHOT ve Büyükşehir Belediyesi taşın altına elini sokarak, buradaki maliyetlerin bir kısmını üstleniyor. Çünkü bu memleketin güzelim insanları daha konforlu seyahat edebilsinler diye, daha kaliteli araçlarla daha huzurlu, daha disiplinli, daha sistematik seyahat edebilsinler diye…” ifadelerini kullandı.

Proje sayesinde Kaymakçı’da toplu taşımada nakit ödeme usulü sona ererken vatandaşlar İzmirim Kart ile seyahat edebilecek.
Bölgede yaşayan 60 ve ve 65 yaşındaki vatandaşlar, engelliler, öğrenciler ve öğretmenler, ücretsiz ve indirimli kart kullananlar toplu ulaşım haklarından yararlanacak.

projeyle birlikte İZTAŞIT araçları, sürücüleri ve kooperatif yönetimi, ESHOT Genel Müdürlüğü denetimine geçti. ESHOT şoförlerine verilen tüm eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de düzenli olarak verilirken, ulaşım planlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı tarafından belirleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme